Отборът на София-Балкан записа пета поредна победа на държавното първенство

...
Отборът на София-Балкан записа пета поредна победа на държавното първенство
Коментари Харесай

София-Балкан с пета поредна победа на държавното по баскетбол на колички

Отборът на София-Балкан записа пета поредна победа на държавното състезание по баскетбол на колички. Тимът, който предварително си бе подсигурил купата в осмото издание на шампионата, надделя Черно море Тича с 56:42 на старта на финалния шампионат във Варна.

С триумфа София-Балкан продължава без загуба мач преди края, до момента в който „ моряците “ към момента нямат победа.

Черно море Тича имаше леко преимущество съвсем през цялата първа четвърт, само че след мощни финални минути противникът обърна за 15:11. Подемът в играта на столичния отбор продължи и през втората част, като на почивката гостите се откъснаха с 31:14. През второто полувреме играта бе доста равностойна, само че София-Балкан нямаше проблем да поддържа двуцифрен задатък и да завоюва.

В основата на триумфа за спечелилите бяха Персиян Еленков с 28 точки и 13 битки и Григор Иванов с 22 точки, 9 битки и 8 асистенции.

Над всички за варненци бе Мартин Иванов с 24 точки и 9 битки.

В програмата през днешния ден има още един дуел. От 17:00 часа домакините от Черно море Тича ще премерят сили с Левски. Дербито сред тимовете на София-Балкан и Левски ще се организира на 1 октомври от 10:00 часа, след което ще се състои награждаването.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР