Отборът на Славия сложи край на победната серия на ЦСКА,

...
Отборът на Славия сложи край на победната серия на ЦСКА,
Коментари Харесай

Славия и ЦСКА поделиха точките след здрава битка в Овча купел

Отборът на Славия постави завършек на победната серия на ЦСКА, откакто двата отбора направиха тъждество 1:1 в столичното дерби от 19-ия кръг на Първа лига. Двата отбора направиха здрав и равносилен дуел в " Овча купел " и в последна сметка справедливо поделиха точките.


На стадион " Александър Шаламанов " домакините, които преди няколко дни победиха първенеца Лудогорец в Разград, започнаха интензивно и направиха няколко положителни офанзиви, като при една от тях Ерол Дост пропусна да вкара от отлична позиция. В 43-та минута реферът Станимир Тренчев отсъди дузпа в интерес на " белите " за нарушаване на Енес Махмутович против Венцислав Керчев. След интервенция на ВАР наказателния удар бе анулиран, защото повторенията демонстрираха, че Махмутович първо играе с топката, въпреки че по-късно препъва Керчев.

Малко по-късно вратарят на Славия Светослав Вуцов избави рисков отдалечен удар на Иван Турицов, а от последвали корнер Джонатан Линдсет откри резултата с удар с глава. Отново обаче имаше интервенция на ВАР, след която Тренчев анулира гола за игра с ръка на Дюкенс Назон при подаването към Линдсет. И двете обстановки оставиха подозрение дали е взето вярното решение.

През втората част играчите на Нестор ел Маестро подвигнаха оборотите и това даде резултат в 67-та минута, когато Мартин Георгиев си означи автогол, откакто не се ориентира добре при балонно центриране на Тибо Вион. В идващите минути гостите пропуснаха добър късмет да вкарат втори гол, а в 86-та минута бяха осъдени от Роберто Райчев, който засече чудесно центриране на Ертенн Томбак и прати топката във вратата на Густаво Бусато.


В оставащите минути " армейците " натиснаха в опит да си върнат преимуществото в резултата, само че отборът на Златомир Загорчич се защитаваше добре и не позволи втори гол. Така дуелът приключи при тъждество 1:1, което постави завършек на серията от четири следващи победи на ЦСКА. От своя страна взе точки и от втория главен кандидат за купата в границите на четири дни.

ЦСКА продължава да води еднолично в класирането с 42 точки, три повече от втори Черно море, както и шест повече от третия Лудогорец, който е изиграл два мача по-малко. Славия продължава възхода след завръщането на Загорчич и заема 10-то място в подреждането с актив от 21 точки. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР