Отборът на Щутгарт направи огромна крачка към запазването на мястото

...
Отборът на Щутгарт направи огромна крачка към запазването на мястото
Коментари Харесай

Щутгарт е много близо до спасението след класически успех срещу Хамбургер в първия двубой от плейофа за оцеляване

Отборът на Щутгарт направи голяма крачка към запазването на мястото си в Бундеслигата и през идващия сезон, откакто победи с 3:0 вкъщи Хамбургер в първия двубой сред двата отбора от баража за оцеляване.

На своя " Мерцедес-Бенц Арена " " швабите " започнаха срещата стремително и поведоха след едвам 43 секунди игра, когато Константинос Мавропанос беше прецизен с глава след центриране от ъглов удар.

По-добрата игра на домакините продължи и 27-ата минута те получиха златна опция да удвоят преднината си, само че Серху Гираси пропусна да се разпише от дузпа.

Логичното въпреки всичко се случи при започване на второто полувреме, когато в 51-ата минута Йоша Вагноман беше прецизен за 2:0, а единствено три минути по-късно Гираси се реваншира за пропуща си от първата част, оформяйки крайното 3:0.

Така тимът на Щутгарт е единствено на 90 минути от това да си подсигурява място в Бундеслигата и през идващия сезон за сметката на Хамбургер, който пък е изправен пред угрозата за втора поредна година да загуби плейофа за място в немския футболен хайлайф.

За последно отборът от Северна Германия бе част от най-високото равнище на футбола в Германия през сезон 2017/18, откакто преди този момент бе играл във всеки един сезон от основаването на Бундеслигата през 1963-а година.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР