Отборът на Севиля прибави нови ценна точка към актива си

...
Отборът на Севиля прибави нови ценна точка към актива си
Коментари Харесай

Атлетик Билбао - Севиля

Отборът на Севиля прибави нови скъпа точка към актива си след нулево тъждество в гостуването си на отбора на Атлетик Билбао в среща от 31-ия кръг на испанската Ла Лига. Единственото попадение в мача падна след тъкмо осъществена дузпа от Лукас Окампос (90` + 2`).

Победата даде на андалусийци 10 точки преднина по отношение на зоната на изпадащите, до момента в който Атлетик Билбао дефинитивно погреба очакванията си за класиране в Шампионската лига следващата година, оставайки на 9 пункта зад топ 4.

Мачът в Билбао стартира ужасно за домакините, които вкараха гол след единствено 8 минути игра. Нико Уилямс получи ужасно подаване, когато се бе озовал самичък против вратаря и невъзмутимо го преодоля. След преразглеждане на обстановката посредством системата VAR обаче попадението бе анулирано поради засада.

Осем минути по-късно сюжетът се повтори. Този път Нико Уилямс не бе на върха на офанзивата, а асистира за подаването. Той откри в наказателното поле Гурузета, който насочи топката с главата си към долния десен ъгъл на вратата. Съдията обаче още веднъж преразгледа обстановката посредством системата VAR и за втори следващ път отхвърли да уточни центъра не терена.

През второто полувреме Атлетик Билбао още веднъж стоеше по-добре на терена, само че по този начин и не съумя да разпечата вратата, защитавана от Марко Дмитрович. Най-близко до попадението бе най-хубавият на терена Нико Уилямс, който пропусна три чисти положения.

Големият потрес за домакините пристигна в продължението на мача, когато Севиля провежда една от дребното си офанзиви и Алварес събори неприятелски състезател в личното си наказателно поле. Тогава съдията уточни бялата точки и зад топката застана Лукас Окампос, който с извънредно точно и премерено осъществяване прати топката в долния десен ъгъл на вратата.

Това бе пети следващ мач за Севиля без загуба като тимът завоюва последните си три срещи, в които позволи единствено 1 гол. Андалусийци ще влязат със самочувствие в решителните борби против Ювентус от полуфиналите на Лига Европа, а към този момент е и въпрос на време да узаконят елитния си статут, оставайки в историята един от най-слабите си сезони в Ла Лига.

Carlsberg " Домът на Феновете " е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето наличие и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР