Отборът на Септември София направи още една много голяма крачка

...
Отборът на Септември София направи още една много голяма крачка
Коментари Харесай

Септември с още една голяма крачка към елита след успех над Марица

Отборът на Септември София направи още една доста огромна крачка към елита. Тимът се наложи с 2:0 като посетител на Марица в мача от 28 кръг на Втора лига. Попаденията за триумфа осъществиха Виктор Очаи и Борислав Маринов след почивката.

Поражението усложни доста обстановката на Марица, който се бори за оцеляване, само че в пет мача подред не съумява да завоюва и точка. Отборът Кирил Андонов има едвам 39 пункта на 16-ата позиция.

През първото полувреме домакините одобриха играта в своето поле, като едвам в средата на частта съумяха да се настанят в половината на противника по-трайно. Въпреки това най-хубавата опция бе за Септември София. В края на полувремето Йордан Йорданов се измъкна зад отбраната на Марица, насочи рисков удар в очертанията, само че Илия Николов мазета топката в корнер и избави мрежата си. 

В 51-ата минута Септември София Виктор Очаи изведе гостите напред. След заучено състояние от корнер, последва центриране, топката беше избита от бранител на домакините, само че Виктор Очаи се оказа най-съобразителен и прати топката в долния десен ъгъл за 1:0.

Само 5 минути по-късно превъзходството на столичани беше оползотворено с второ попадение. Страхотен гол на Борислав Маринов с удар отдалеко направи резултата 2:0.

В 77-ата минута двата тима си размениха по една греда, в рамките единствено на 60 секунди. След превъзходен удар от страна на състезател на Свилен Щерев топката се отби в гредата и не влезе. Още при ответната офанзива и Борислав Маринов уцели греда, в опит да преодолее майсторски стража Илия Николов.

С успеха Септември се изравни по точки със Спартак Варна 57 на върха в подреждането. „ Соколите “ се постановиха в този кръг с 2:1 над Добруджа. Двата отбора са с 8 точки пред третия Марек, който е с мач по-малко.

Стартови сформира:

Марица: 86. Илия Николов, 5. Димитър Аврамов, 23. Саломон Джеймс, 4. Атанас Ташолов, 15. Хрстиан Димитров, 29. Янко Ангелов, 13 Милен Танчев, 21. Станислав Маламов, 10. Веселим Марчев, 18. Георги Трифонов, 28. Свилен Щерев.

Септември София: 21.Димитър Шейтанов, 7. Мартин Стоянов, 4. Иван Арсов, 15. Георги Динков, 18. Кубрат Йонашчъ, 6. Виктор Очаи, 13. Йордан Йорданов, 10. Айкут Рамадан, 9. Мартин Тошев, 24. Борислав Маринов, 14. Жан Пиер да Силва.

Главен арбитър: Михаел Павлов

Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР