Отборът на САЩ спечели и второто издание на волейболната дамска

...
Отборът на САЩ спечели и второто издание на волейболната дамска
Коментари Харесай

Волейболистките на САЩ спечелиха и второто издание на Лигата на нациите

Отборът на Съединени американски щати завоюва и второто издание на волейболната дамска " Лига на нациите ". Американките се постановиха в зрелищен край над Бразилия с 3-2 (20-25, 22-25, 25-15, 25-21, 15-13). Двубоят се игра в китайския град Нанжин и повече от 2 часа и половина държа в напрежение повече от шестте хиляди фенове, които го следиха.
 Юношеските волейболни национали опазиха балканската си купа
Юношеските волейболни национали опазиха балканската си купа

Двубоят се игра пред 800 фенове в столичната зала " Христо Ботев "

В първите два гейма, обратно на упованията, преобладаваха бразилките. Те изграждаха непреодолима обсада, а Габрилеа Гимараеш и Наталия Перейра бяха неотразими в офанзива. В средата на втората част капитанката Наталия Перейра получи разтежение и трябваше да напусне. Това направи офанзивата на Бразилия предвидима, макар положителната игра и на Лорен Тейшейра.

Американките последователно взеха самодейността, водени от левичарката Андреа Дрюс, отбелязала 33 точки. Въпреки съмненията на Келси Робинсън, която редуваше отлични офанзиви с неточности, Съединени американски щати съумяха да вкарат дуела в тайбрек.

В решителната част Бразилия поведе първоначално, само че след отлична игра в отбрана Съединени американски щати доближиха до три мачбола при 14-10. При третия наставникът на Съединени американски щати Карч Кирали прекъсна играта, претендирайки за допиране на антената от бразилска волейболистка. Това се оказа правилно и след видеоповторение срещата приключи при 15-13.
 Снимка 432798
Източник:

В мач за третото място запасите на Китай победиха Турция с 3-1 (25-23, 25-15, 20-25, 25-20). Домакините на финалите, малко ненадейно откакто завоюваха постоянния сезон, заложиха на аварийния си състав в последните мачове. Туркините бяха победили същия противник в сряда с 3-1 гейма.

Полша и Италия се класираха на пето място. В шампионата взе участие и България, която се класира на последнота 16-та позиция и отстъпи мястото си за идващия сезон на Канада.
 Снимка 432799
Източник:
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР