Отборът на Сакраменто Кингс с българската звезда Александър Везенков в

...
Отборът на Сакраменто Кингс с българската звезда Александър Везенков в
Коментари Харесай

Везенков и Сакраменто си поиграха с огъня, но все пак се справиха с Оклахома Сити Тъндър у дома

Отборът на Сакраменто Кингс с българската звезда Александър Везенков в редиците си записа своя общо 14-и триумф от началото на постоянния сезон в НБА, откакто в своята зала " Golden 1 Center " надигра състава на Оклахома Сити Тъндър със 128:123.

Двата тима изиграха доста равносилен дуел, който " кралете " бяха решили, че са спечелили при започване на решителната четвърт, когато дръпнаха с 14 точки, само че мощна серия на " гръмотевиците " върна интригата в мача. В последна сметка обаче Сакраменто удържаха преднината си и по този начин стигнаха до своята осма поредна победа против Тъндър в срещите посред им от постоянния сезон на НБА.

Българинът Александър Везенков не получи доста време от пейката за Кингс и остана на паркета в продължение на едвам 10 минути, за които се регистрира с 3 точки, вкарвайки значима тройка в хода на последната част и 4 битки.

The Kings are dialed in from deep!

Sasha hits the squad`s 16th triple of the night to help Sacramento take 13-point 4th quarter lead
— Sacramento Kings (@SacramentoKings)

Иначе дуелът в Калифорния стартира оспорвано, като в хода на първото полувреме нито един от двата отбора не съумя да се откъсне съществено в резултата, макар че в края на втората четвърт отборът на Сакраменто за пръв стигна до двуцифрен задатък при 59:49. В заключителните секунди обаче Тъндър смъкнаха пасива си до 6 пункта при 53:59, при какъвто резултат пристигна и почивката.

След нея гостите от Оклахома продължиха да стоят покрай своя противник, с цел да се стигне до тъждество при 74:74, а малко по-късно и при 80:80, само че в края на третата част тройки на Малик Монк, Ди`Аарън Фокс и Домантас Сабонис направиха по този начин, че преди решителните 12 минути " кралете " водиха със 100:92.

В началото на последната четвърт момчетата на Майк Браун подвигнаха оборотите и след тройка на Везенков резултатът стана 105:92 в тяхна изгода, а след това разликата набъбна до 14 при 113:99. Гостите обаче не се предадоха и дадоха отговор със серия от 18:6, с цел да се приближат единствено на две точки при 117:119. " Гръмотевиците " даже можеха да стигнат и до цялостен поврат, само че направиха няколко пропуща от отдалеченост, които разрешиха на Сакраменто да резервира преднината си и в последна сметка да стигне до успеха след 128:123.



Ди`Аарън Фокс още веднъж беше под пара за спечелилите и приключи с 41 точки, а другата звезда в състава на " кралете " Домантас Сабонис завърши с " дабъл-дабъл " - 18 точки и 16 битки.

От другата страна за Оклахома Сити Тъндър Шей-Гилджъс Алекзандър завърши с 43 пункта, с които стана най-резултатния баскетболист в дуела.

В класирането Сакраменто Кингс заема 6-а позиция в Западната конференция с баланс 14-9, до момента в който " гръмотевиците " са 3-и с актив от 15 триумфа и 8 провали.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР