Отборът на Рилски спортист отново победи Балкан Ботевград. След успеха

...
Отборът на Рилски спортист отново победи Балкан Ботевград. След успеха
Коментари Харесай

Рилски спортист победи шампиона Балкан в повторение на двубоя за Суперкупата на България

Отборът на Рилски състезател още веднъж победи Балкан Ботевград. След триумфа си в мача за Суперкупата преди началото на сезона, самоковци завоюваха и първото дерби в НБЛ, като в вкъщи завоюваха с 89:83 в равносилен мач.

Двубоят стартира равностойно, само че до края на полувремето самоковци нанесоха удар и дръпнаха със 7 точки. Балканци съумяха да наваксат малко от изоставането си с помощта на отличната пукотевица на националите Павлин Иванов и Христо Захариев. Силите на гостите обаче не стигнаха за цялостен поврат и Рилски състезател записа втори триумф за сезона.

Шестима от състава на Людмил Хаджисотиров приключиха с двуцифрен точков актив. С най-вече – 18 точки, бе Димаджо Уигинс. Брендън Рандолф добави 17, а по 13 записаха Александър Янев и Чавдар Костов. С по 10 точки се включиха резервата Васил Попов и Деян Карамфилов, който се върна в титулярната петица на домакините.

Павлин Иванов вкара 6 от 12 опита за три точки и приключи с 22 точки, а Захариев добави 17 точки. С 14 точки се отличи Райън Хароу, а с 12 – Деванте Достър.

В идващия кръг за първенеца Балкан следва посещение в София на ЦСКА, а Рилски състезател ще се изправи против амбициозния Черноморец в Бургас.

Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:

Instagram:

Фейсбук:

LinkedIn:

TikTok:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР