Отборът на Реал Мадрид представи първото си ново попъление по

...
Отборът на Реал Мадрид представи първото си ново попъление по
Коментари Харесай

Фран Гарсия подписа с Реал Мадрид и бе повикан в националния отбор на Испания

Отборът на Реал Мадрид показа първото си ново попъление по време на летния трансферен прозорец - левият краен бранител Фран Гарсия, който идва от Райо Валекано.

За 23-годишния Гарсия това в действителност е завръщане при " лос бланкос ", защото той е младеж на клуба и в интервала 2018-2020 даже е част от първия тим, само че в този интервал записва единствено един дуел в шампионата за Купата на Краля.

Това докара до отдаването му чартърен през септември 2020-а в различен мадридски отбор Райо Валекано, откъдето бе закупен и година по-късно. За три сезона с екипа на Райо левият бек записа общо 122 мача във всички шампионати, в които осъществя и 5 гола.

Добрите му игри през предишния сезон пък убедиха Реал Мадрид да си го върне, като " Кралски клуб " заплати за своя младеж 5 милиона евро според уговорка в контракта му, която да му разреши още веднъж да заиграе на " Сантяго Бернабеу ".

" Мечта е да се завърна в Мадрид. Раздадох тялото и душата си на терена, с цел да бъда тук през днешния ден. Много съм горделив от работата, която свърших ", съобщи разчувстваният футболист при представянето си.

По необикновено стичане на събитията вчерашната дата 12 юни се оказа даже по-специална за Фран Гарсия, защото с изключение на завръщането му в Реал Мадрид младият футболист получи и първата си повиквателна за националния тим на Испания. Това стана факт, откакто Хуан Бернат отпадна от състава на " Ла Фурия Роха " за финалите в Лигата на нациите поради травма и селекционерът Луис де ла Фуенте избра за негов заместител точно новото попълнение на Реал Мадрид.

По този метод левият краен бранител може да направи своя дебют за националния тим още този четвъртък (15 юни), когато Испания се изправя против Италия във втория полуфинален конфликт от конкуренцията.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР