Отборът на Португалия записа първи успех на Мондиал 2018, след

...
Отборът на Португалия записа първи успех на Мондиал 2018, след
Коментари Харесай

Роналдо донесе трите точки на Португалия срещу Мароко

Отборът на Португалия записа първи триумф на Мондиал 2018, откакто победи Мароко с 1:0 в мач от група В на Световното състезание по футбол, игран на стадион " Лужники " в Москва.

След като означи хеттрик против Испания в петък, през днешния ден още веднъж Кристиано Роналдо бе над всички и се трансформира в воин за своите. Голмайсторътна Реал Мадрид продължи там, където свърши с Испания, и даде преднина на Португалия още в четвъртата минута, разписвайки се с глава след центриране на Жоао Моутиньо. За Роналдо това бе 85-ти гол с екипа на " мореплавателите " и по този метод той се трансформира в най-резултатния европеец в интернационалния футбол в историята, подобрявайки върха от 84 попадения на Ференц Пушкаш за Унгария.

Играчите на Мароко пробваха да отговорят бързо и постановиха напън, само че мъчно стигаха до чисти голови положения, а португалците бяха безидейни в офанзива и се задоволяваха да се отбраняват. След почивката натискът на африканския отбор се усили, като най-близо до гола бе Юнес Белханда, само че ударът му с глава бе отразен по страховит метод от Руй Патрисио. Патрисио се регистрира с още няколко положителни изяви, с цел да откаже мароканците, които в последна сметка не съумяха да отбележат гол във втори следващ мач и дуелът приключи с победа с 1:0 за Португалия.

По този метод Мароко се трансформира в първия тим, който отпада от Световното състезание, откакто в първия си мач изгубиха от Иран също с 0:1. Португалия от своя страна към този момент има четири точки и съществено усили възможностите си да преодолее груповата фаза. В последния си мач в Русия Португалия среща Иран, а Мароко ще се изправи против Испания. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР