Пеликанс изненадаха Сънс във Финикс и изравниха серията

...
Отборът на Ню Орлиънс Пеликанс изненада Финикс Сънс във втория
Коментари Харесай

Отборът на Ню Орлиънс Пеликанс изненада Финикс Сънс във втория мач между двата тима от първия кръг на плейофите в Западната конференция и спечели със 125:114 като гост. Финикс завърши редовния сезон с най-добър баланс в цялата Лига и е един от фаворитите за титлата, но допусна грешна стъпка срещу осмия поставен на Запад.

В Аризона една от основните причини за поражението на Сънс бе контузията на звездата на тима Девин Букър в третата част. Преди това гардът игра на много високо ниво, като отбеляза 31 точки за 24 минути игра. След излизането на Букър гостите натиснаха в заключителната четвъртина и успях да стигнат до ценен успех. Най-резултатен за Пеликанс бе Брандън Инграм с 37 точки, 11 борби и 9 асистенции, Си Джей Маккълъм добави 23 точки, 8 борби и 9 асистенции, а центърът Йонас Валанчунас се отчете с 10 точки и 13 борби. За Финикс никой освен Букър не мина кота 20 точки, като Микал Бриджис завърши с 19, а ветеранът Крис Пол реализира 17 точки и 14 асистенции.

Голям принос за успеха на гостите имаше прецизната им стрелба от далеч, като те отбелязаха 17 тройки от 30 опита (56,7 процента), както и доминацията им в подкошието, където те взеха 10 борби повече от съперника си.

Мач номер 3 от серията е в петък в Ню Орлиънс, като все още не е ясно дали Букър ще може да вземе участие.

Останалите резултати:

Маями Хийт - Атланта Хоукс 115:105 (2-0)

Мемфис Гризлис - Минесота Тимбърулвс 124:96 (1-1). /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР