Отборът на Норвегия спечели щафета на 4х5 километра ски бягане

...
Отборът на Норвегия спечели щафета на 4х5 километра ски бягане
Коментари Харесай

Норвегия спечели женската щафета на Световното по ски бягане, шведката Фрида Карлсон колабира

Отборът на Норвегия завоюва щафета на 4х5 километра ски тичане на международното състезание по ски северни дисциплини, което се организира в Планица, Словения.

Норвежките опазиха купата си от шампионата в Оберстдорф преди две години, като изковаха успеха си в края на третия пост, когато главните им съпернички от Швеция позволиха закъснение от над 15 секунди, защото Фрида Карлсон не устоя на темпото на Ингвилд Флугстад Йостберг и колабира след предаване на щафетата. Преди това да се случи изтощената Карлсон бе изпреварена и от отбора на Германия.

В последна сметка норвежките в състав Тирил Венг, Астрид Слинд, Ингвилд Флугстад Йостберг и Ане Калво приключиха необезпокоявано първи с време от 50 минути и 33.3 секунди. Със сребърния орден приключи отборът на Германия Лаура Гимлер, Катарина Хениг, Пиа Финк и Виктория Карл, който завоюва отличие в тази дисциплинираност за пръв път от 14 години. Изоставането на Бундестима бе 20.5 секунди.

Шведките, които бяха показани от Емма Рибом, Ебба Андерсон, Фрида Карлсон и Мая Далквист, останаха трети на 28.7 секунди, като във заключителен спринт Далквист изпревари финландката Криста Пармакоски.

На повече от мината и половина от първата позиция приключи тимът на Съединени американски щати, който се подреди пети, а с закъснение от 2:30 минути шесто място зае щафетата на Франция.

Отборното съревнование бе предпоследното при дамите на международния шампионат, като на тях им остава само всеобщият старт на 30 километра типичен жанр в събота. За мъжете в петък следва отборната конкуренция на 4 х 10 километра.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР