Отборът на Манчестър Сити се върна на първото място във

...
Отборът на Манчестър Сити се върна на първото място във
Коментари Харесай

Манчестър Сити няма прошка - унижи Челси с 6:0 и си върна първото място в Премиър лийг

Отборът на Манчестър Сити се върна на първото място във Висшата лига. " Гражданите " сториха това със жанр, откакто попиляха Челси с 6:0 в огромното дерби от 26-ия кръг на шампионата. Селекцията на Хосеп Гуардиола изигра страховит в мач, по време на който показва мощта си в нападателен проект.
 Манчестър Сити - Челси 6:0 (Развой на срещата по минути) онлайн
Манчестър Сити - Челси 6:0 (Развой на срещата по минути)

Тотален разгром на " Етихад "

Нов мощен мач за " небесносините " изигра Серхио Агуеро, който впечатли с следващ хеттрик, два гола добави Рахийм Стърлинг, а един осъществя Илкай Гюндоган. Така първенците имат по 65 точки дружно с Ливърпул, само че имат по-добър баланс в директните дуели посред им.
 Снимка 405679
Източник:

Тази вечер триумфът им можеше да бъде и още по-внушителен, в случай че Агуеро не бе изпуснал на празна врата, а един път не бе блъснал и гредата. Сам против Кепа пък не можа да се оправи резервата Жезус.

Челси инкасира трета поредна загуба като посетител, която ненапълно компрометира и бъдещето на Маурицио Сари в клуба. Припомняме, че неотдавна столичани паднаха от Борнемут (0:4) и Арсенал (0:2).

Двубоят започва по желан метод за домакините, които поведоха в резултата едвам след 4 минути футбол на " Етихад ". Отбраната на Челси проспа едно бързо осъществяване на фаул, което разреши на Бернардо Силва да подава паралелно в полето на противника. След лек рикошет, топката попадна в краката на връхлитащия Стърлинг, който от няколко метра " скъса " мрежата на безпомощния Аризабалага.
 Снимка 405676
Източник:

Ранното попадение за Сити очевидно смути лондончани, които като по знамение не бяха изумени за повторно в 8-ата. Селекцията на Пеп Гуардиола още веднъж сътвори страхотна офанзива на доста висока скорост. Бернардо Силва внезапно смени посока, след което пусна за непокрития Агуеро. Кун обаче направи нещо рядко виждано, като малко пред голлинията не съумя да откри очертанията на вратата.
 Тотнъм победи Лестър с 3:1
Тотнъм на 2 точки зад Сити, двадесета победа на отбора във Висшата лига

Гол на Сон в трети следващ мач на лондончани

Челси опитва да се върне в мача посредством самостоятелен рейд на Еден Азар. Белгиецът мина като на церемониал през няколко футболисти на " жителите ", само че в последна сметка прати своя шут във външната част на мрежата.

Макар и станал обект на насмешки малко по-рано, звездата на манчестърци - Серхио Агуеро се реваншира уместно за пропуща на празна врата, с феноменално осъществяване в 13-ата минута. Аржентинецът насочи прословут изстрел от над 20 метра, който доби такава траектория, че се заби неспасяемо в горния ляв ъгъл на Кепа.
 Снимка 405681
Източник:

Офанзивната доминация на първенците обаче нямаше край и класиката разумно беше завършена в 18-ата минута. Рос Баркли реализира сериозна неточност, откакто реши да връща с глава към своя вратар. Намерението му беше разгадано от Серхио Агуеро, който пресече и след това елегантно осъществя за 3:0!
 Арсенал победи Хъдърсфийлд с 2:1 като посетител
Арсенал без неточност против Хъдърсфийлд

" Топчиите " изостават на шестата позиция във Висшата лига

Бидейки като див звяр надушил кръвта на своята плячка, тимът - хазаин вкара и четвърти гол! А минутата беше едвам 24-та. Илкай Гюндоган в допълнение утежни обстановката на лондончани, откакто с обмислен изстрел от границата на наказателното поле даде още един голов щрих на това фамозно първо полувреме на " жителите ".
 Снимка 405680
Източник:

Постепенно темпото на игра спадна, като Сити леко отпусна своята " желязна " хватка. Това разреши на Челси да заиграе малко по-смело в предни позиции, където на крачка от това също да означи хубав гол беше Гонзало Игуаин. Аржентинецът насочи страховит удар отвън полето на " жителите ", което обаче беше избавено по ослепителен метод от Едерсон.

Кун Агуеро продължаваше да търси своя хеттрик и след паузата. Аржентинецът беше покрай осъществяването на тази цел, откакто скочи най-високо при центриране на Де Бройне. Насочването му с глава обаче срещна напречната греда.
 Снимка 405683
Източник:

И както са споделили хората, който търси - намира. Е, и Кун Агуеро въпреки всичко доближи до своя хеттрик в 55-ата минута, откакто беше прецизен от дузпа. Тя беше отсъдена за нарушаване на Аспиликуета против Рахийм Стърлинг в наказателното поле.
 Ливърпул победи Борнемут с 3:0
Ливърпул си върна първото място във Висшата лига след класика над Борнемут

" Червените " са с три точки пред Манчестър Сити

След като Габриел Жезус се появи в игра, бразилският национал беше много окуражен също да запише името си измежду голмайсторите. При една обстановка в 73-ата минута бързоногият стрелец изскочи зад защитата на Челси, само че Кепа избави уверено и отърва своите от шести гол.
 Снимка 405684
Източник:

" Отличната " оценка на Челси в този мач писа Рахийм Стърлинг. 10 минути преди последния съдийски сигнал, крилото беше непокрит към дузпата и с лекост трансформира асистенцията на Олександър Зинченко в гол.
 Манчестър Юнайтед победи Фулъм с 3:0 като посетител
Победният марш на Юнайтед продължава! " Червените дяволи " влязоха в Топ 4 след пердах над Фулъм!

Нов триумф във Висшата лига за играчите на Оле Гунар Солскяер

В идващия кръг на Манчестър Сити следва домакинство на различен лондонски клуб - Уест Хям. Челси пък ще мери сили с различен от борещите се за купата тимове - Тотнъм.
 Снимка 405685
Източник:
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР