Отборът на Лудогорец записа шеста поредна победа в Първа лига,

...
Отборът на Лудогорец записа шеста поредна победа в Първа лига,
Коментари Харесай

Лудогорец се откъсна на върха в Първа лига след успех над Ботев Пловдив

Отборът на Лудогорец записа шеста поредна победа в Първа лига, откакто първенците завоюваха гостуването си на Ботев Пловдив с 2:0 в среща от 24-ия кръг на шампионата. " Орлите " взеха решение мача с две попадения до 27-ата минута, като точни бяха Квадво Дуа и Якуб Пьотровски.

Двубоят на стадион " Христо Ботев " стартира с минута безмълвие в памет на именития футболист на Ботев Георги Попов, който си отиде от този свят в събота на 79-годишна възраст.

" Орлите " поведоха в резултата в 13-ата минута. Франсиско Гомес центрира отляво и на далечната греда Квадво Дуа засече с глава от близка отдалеченост за 1:0.

В 27-ата минута първенците удвоиха задатъка си. Якуб Пьотровски се разписа с глава, откакто бе оставен непокрит при центриране на Аслак Фон Витри от десния фланг.

В предпоследната минута от постоянното време гостите осъществиха трети гол, който обаче анулиран поради засада. Руан Круз засече с глава центриране от директен свободен удар, Игонен съумя да се намеси, само че топката срещна гредата, а при добавката Дуа вкара в опразнената врата. Попадението обаче не бе прието след интервенция на системата ВАР.

С триумфа играчите на Георги Дерменджиев се откъснаха еднолично на върха в класирането с 54 точки. Те имат 3 повече от Черно море и ЦСКА, които са с мач повече спрямо Лудогорец. Ботев остава девети с 33 точки.

В идващия кръг " канарчетата " гостуват на ЦСКА, до момента в който Лудогорец е хазаин на Локомотив София.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР