Отборът на Левски спечели гостуването си на Черно море във

...
Отборът на Левски спечели гостуването си на Черно море във
Коментари Харесай

Левски превзе Тича от третия опит

Отборът на Левски завоюва гостуването си на Черно море във Варна с минималното 0:1 в мач от 28 кръг на Първа лига. Срещата бе трета през този сезон сред двата тима на " Тича ", като " моряците " на двата победиха днешния си конкурент (1:0 в мач от постоянния сезон и победа след дузпи в 1/8-финал за Купата на България).

Двубоят стартира по-добре за домакините, които имаха преимущество през първите 10 минути, само че не съумяха да стигнат до реална голова заплаха пред вратата на столичани. При първата си добра офанзива Левски излезе напред в резултата. Станислав Костов получи топката отвън наказателното поле, преодоля съпротивата на Енчев, след което проби отляво и с прекрасен удар в близкия ъгъл не остави безпомощен Дюлгеров. За нападателя това бе гол номер 20 от началото на сезона.

В 30-та минута Дюлгеров се сблъска с Унтонджи при центриране от фаул. Младежкият национал се размина с топката и удари бранителя, който имаше потребност от лекарска интервенция, само че след три минути се върна в игра. Иван Горанов стреля надалеч от директен свободен удар, до момента в който Михайлов мазета остро центриране на Минчев, който беше най-активен за домакините.
Десет минути по-късно  " сините " можеше да останат с 10 души откакто Тиам влезе жестоко в краката на Панайотов, само че реферът му сподели единствено жълт картон.

Второто полувреме още веднъж станахме очевидци на доста битка сред двата отбора, като домакините се опитваха да задържат топката, а играчите на Левски разчитаха най-вече на контраатаки. Хубавият футбол и голови положения в дуела съвсем нямаше. Илиев опита да ускори офанзивата с стартирането на Аристот Ндонгала и Радослав Василев, само че " сините " играеха компактно в защита и не оставяха пространства на своя противник. В 70-та минута Луи Нганиони си изпроси малоумен жълт картон за разкараване на топката след съдийски сигнал.

Костов пропиля добър късмет да убие интригата с втори гол откакто не съумя да засече центиране на Живко Миланов четвърт час преди края. Малко по-късно нападателят потърси дузпа, само че без триумф. Нганиони влезе в центъра на събията с недодялан в фаул в 82-та минута, оставяйки Левски с 10 индивида. В последните минути столичана печелеха минути със смени и бавене на играта, което не даде опция на варненци да стигнат до вратата на Ники Михайлов.

Победата за " сините " през този сезон е под номер 18. Общият баланс сред двата тима към този момент е 70 триумфа за Левски от 118 мача в родния хайлайф. 24 от тези победи са във Варна, до момента в който Черно море остана с едвам 15 домашен победи от 59 опита против този противник.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР