Отборът на Левски победи с минималното 1:0 ЦСКА-София във Вечното

...
Отборът на Левски победи с минималното 1:0 ЦСКА-София във Вечното
Коментари Харесай

Левски е едноличен лидер след успех над ЦСКА-София

Отборът на Левски победи с минималното 1:0 ЦСКА-София във Вечното дерби, играно на националния стадион,,Васил Левски “. Единственото попадение за,,сините “ падна след автогол на вратаря на,,червените “ Витаутас Черниаускас. Ударът на Габриел Обертан от 22 метра се отклони от гредата и рикошира в гърба на литовския пазач, с цел да донесе значимия триумф за възпитаниците на Славиша Стоянович.

Пред към 20, 000 последователи по трибуните Левски стартира по-добре срещата и владееше повече топката, до момента в който символичните домакини от ЦСКА-София се затрудняваха при организирането на своите офанзиви. В 29-та минута Давид Яблонски се извиси в наказателното поле след ъглов удар, само че изстрелът му с глава мина над вратата. Само минута по-късно,,сините “ поведоха в резултата. Ангел Лясков позволи неточност при изнасянето, която разреши на Обертан да насочи мощен удар по посока вратата на Черниаускас. Шутът се удари в гредата и се отклони от гърба на плонжиралия пазач, с цел да влети в мрежата на,,червените “ – 1:0. ЦСКА-София по този начин и не съумя да стигне до сериозна заплаха преди почивката и тимът на Левски се отдръпна с преднина на полувремето.

През втората част играчите на Нестор Ел-Маестро претендираха за дузпа в 52-та минута на дуела, когато Иван Горанов игра с ръка след удар на Тиаго Родригеш, само че основният арбитър Ивайло Стоянов остана безгласен. Малко по-късно пък от синия щаб имаха искания за единайсетметров углавен удар, откакто Жерсон Кабрал бе повален от Кристиян Малинов, само че реферът още веднъж си замълча. В края на мача Кирил Десподов получи опция да донесе точка на ЦСКА-София, само че пропусна да осъществя в 81-та минута на срещата. Така Левски закономерно завоюва дербито и към този момент е едноличен водач с 25 точки на върха на Първа професионална лига. ЦСКА-София е втори с три по-малко. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР