Отборът на Левски Лукойл остана единствения непобеден отбор от началото

...
Отборът на Левски Лукойл остана единствения непобеден отбор от началото
Коментари Харесай

Левски Лукойл разби Рилски спортист пред погледа на Пини Гершон

Отборът на Левски Лукойл остана единствения непобеден тим от началото на сезон 2018/19 в Националната Баскетболна Лига, откакто довечера столичани се постановиха при семейството си на Рилски състезател (Самоков) със 105:84 (22:23; 32:18; 25:24; 26:19) в дуел от VII кръг, който се игра в столичната зала „ Универсиада “ и бе изгледан от именития треньор Пини Гершон.

Христо Захариев беше най-полезен за спечелилите и завърши с " дабъл-дабъл " - 22 точки и 10 битки, Патрик Рембърт също се отличи с двойни индикатори - 19 точки и 10 асистенции, а Миливое Мийович завърши със 17 точки.

Джейлън Дженкинс вкара 21 точки за самоковци, а Мартин Маринов добави 16 точки.

Първата четвърт на дуела мина равностойно, като нито един от двата тима не съумя да вземе превъзходство, а след 10 минути игра баскетболистите на Рилски състезател имаха нежна преднина от една точка – 23:22.

Втората част стартира с две точки на Йордан Бозов за Рилецо, само че по-късно домакините от Левски Лукойл поеха цялостен надзор върху събитията на терена. „ Сините “ се възползваха от обстоятелството, че играчите в подкошието на противника натрупаха персонални нарушавания, което обърка играта на самоковци, а под другия панер Рембърт и компания бяха безпощадни и на почивката столичани към този момент водеха с 13 точки – 54:41.

В началото на второто полувреме двата отбора още веднъж си размениха функциите, откакто този път гостите от Самоков бяха по-концентрирани, а Маринов, Георгиев и Дженкинс бяха безпогрешни и стопиха изоставането на отбора си до шест точки – 54:60. Случващото се в тези минути принуди Константин Папазов да вземе спиране, а незабавно след подновяването на играта Рембърт, Аврамов и Мийович бяха точни от зоната за три точки и Левски Лукойл още веднъж се откъсна с двуцифрен задатък, който се резервира до края на интервала – 79:65.

Заключителните 10 минути започнаха добре за гостите след точни стрелби на Бозов и Дженкинс за 70:79, само че това бе всичко по-интересно в мача. В оставащото време домакините от Левски Лукойл направляваха изцяло събитията на терена, като не оставиха никакъв късмет на противника си да намерения за поврат, а последния съдийски сигнал прозвуча при в интерес на столичани

Левски Лукойл – Рилски състезател 105:84 (22:23; 32:18; 25:24; 26:19)

Левски Лукойл: Д.Иванов, Аврамов, Захариев, Рембърт, Мийович (Великов, Карамфилов, К.Иванов, Николов, Кръстанов, Маравич, Робинсън)

Рилски състезател: Георгиев, Маринов, Гуджино, Дженкинс, Харис (Бозов, Маринчешки, Хаджирусев, Гелов, Васов, Едуърдс)

СТАТИСТИКА ОТ ЛЕВСКИ ЛУКОЙЛ – РИЛСКИ СПОРТИСТ
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР