Отборът на Лацио записа първия си успех от началото на

...
Отборът на Лацио записа първия си успех от началото на
Коментари Харесай

Лацио се отърси от лошия старт и нанесе първа загуба на шампиона Наполи

Отборът на Лацио записа първия си триумф от началото на сезон 2023/24 в Серия " А ", откакто надигра с 2:1 като посетител първенеца Наполи в един от най-интересните мачове от 3-ия кръг на италианското състезание.

На " Естадио Диего Армандо Марадона " римляните откриха резултата след половин час игра, когато Фелипе Андерсон комбинира с Луис Алберто, който се разписа с ефектно с пета, с цел да даде задатък на състава на Маурицио Сари.

Отговорът на неаполитанци обаче не закъсня и единствено 120 секунди по-късно Пьотр Желински стреля от отдалеченост, а след рикошет топката влетя във вратата на Лацио за 1:1.

" Бианкочелестите " въпреки всичко си върнаха преднината скоро след началото на второто полувреме, когато домакините сбъркаха при изнасянето на топката, а това докара до бърза контраофанзива, приключила с гол на Даичи Камада за крайното 2:1.

До края на срещата Лацио можеше да направи триумфа си даже по-убедителен, само че попадения на Матиа Дзакани и Матео Гендузи бяха анулирани поради засади.

Въпреки това обаче " римските орли " запазиха задатъка и по този начин заслужиха първата си победа от началото на сезона в Серия " А ", с която се изкачиха до 12-ото място във краткотрайното класиране с 3 точки.

За Наполи пък това бе първа загуба под управлението на Руди Гарсия и по този начин " партенопеите " останаха на 4-та позиция с 6 пункта.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР