Отборът на Филаделфия Севънтисиксърс взе откриващия мач в полуфиналната серия

...
Отборът на Филаделфия Севънтисиксърс взе откриващия мач в полуфиналната серия
Коментари Харесай

Фили взе първа кръв на Бостън след 45 точки от Хардън

Отборът на Филаделфия Севънтисиксърс взе откриващия мач в полуфиналната серия на Изток против Бостън Селтикс, откакто завоюва със 119:115 като посетител. Сиксърс бяха без любимеца за MVP на постоянния сезон Джоуел Ембийд, само че в негово неявяване диригентската палка пое Джеймс Хардън, който избухна с 45 точки за триумфа.


След равносилен дуел в " Ти Ди Гардън " и общо 16 замени на водачеството, Хардън нанесе решаващия удар с тройка през Ал Хорфърд 8.4 секунди преди края. Това бе седмата сполучлива пукотевица от надалеч на гарда, като той добави шест асистенции и две откраднати топки към статистиката си и изравни персоналното си достижение за най-вече точки в мач от плейофите. Тайрийз Макси добави 26 точки, а Де " Антъни Мелтън се включи от пейката с 5/6 от тройката. За Бостън звездата Джейсън Тейтъм приключи с 39 точки, 11 битки и 5 асистенции, а Джейлън Браун вкара 23. Домакините имаха страхотна успеваемост на стрелбата (58,7 процента), само че пробваха едвам 75 изстрела, до момента в който Сиксърс вкара седем тройки повече от противника си при над 44 % успеваемост от далечно разстояние.

" Не сме пристигнали тук с настройката да загубим. Дойдохме, с цел да победим. Независимо дали Джо (Ембийд) ще се върне в игра, ние ще сме подготвени ", разяснява Хардън след триумфа. Мач номер 2 от серията е в сряда, още веднъж в Бостън.

На Запад водачът в постоянния сезон Денвър Нъгетс дръпна с 2-0 на Финикс Сънс след победа с 97:87 вкъщи. Двукратният MVP на Лигата Никола Йокич още веднъж бе на висота с 39 точки, 16 битки, 5 асистенции и 2 откраднати топки, а Арън Гордън добави 16 точки. За Финикс Девин Букър приключи с 35 точки, а Кевин Дюрант се регистрира с 24 точки и 8 битки, само че ветеранът Крис Пол се контузи в третата част и е под въпрос за идващите мачове. Серията се мести за две срещи в Аризона, които ще се играят в петък и неделя. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР