Отборът на Фенербахче претърпя втора поредна загуба в редовния сезон

...
Отборът на Фенербахче претърпя втора поредна загуба в редовния сезон
Коментари Харесай

Фенербахче с второ поредно поражение в Евролигата

Отборът на Фенербахче претърпя втора поредна загуба в постоянния сезон на Евролигата по баскетбол. Турският гранд отстъпи като хазаин на испанския Баскония със 70:76 в Истанбул. Баскония записа четвърта поредна и общо девета победа, с която заема шеста позиция.

Гостите водеха през целия мач, като на почивката задатъкът им бе 52:33, а преди последните 10 минути резултатът бе 67:56. Маркъс Хауърд се отличи с 15 точки и 3 битки за триумфа на Баскония, а за Фенербахче 14 точки осъществя Марко Гудурич.

Фенербахче остава водач във краткотрайното класиране с актив от 10 победи и 4 загуби.

Барселона записа домакинска победа над гръцкия Панатинайкос със 74:68. Каталунците натрупаха актив от 10 триумфа и 4 загуби, изкачвайки се на второ място в класирането. Панатинайкос има 6 победи от 14 срещи досега и заема 11-а позиция.

Домакините започнаха доста решително, само че грандът от Атина последователно понижи пасива си до 51:62 преди последната четвърт, макар че не съумя да реализира цялостен поврат. Ян Весели означи 15 точки и 3 битки за испанския отбор, до момента в който за Панатинайкос Дуейн Бейкън приключи с 19 точки и 5 битки.

Тимът на Монако излезе на трета позиция във краткотрайното класиране в Евролигата също с баланс 10-4 откакто надигра като хазаин немския АЛБА Берлин с 92:89.

Сръбският Партизан прекъсна серията си от пет провали с триумф в Белград над първенеца в Евролигата Анадолу Ефес с 82:79. Партизан е 15-и в класирането с 5 победи и 9 загуби, а турският тим заема седмо място с актив 7-7. По 18 точки за триумфа на Партизан осъществиха Джеймс Нънали, Данте Екзъм и Кевин Пънтър. Нънали добави още 4 битки и 7 асистенции. За Анадолу Ефес Анте Жижич се включи с 20 точки и 9 битки.

В последната среща от 14-ия кръг Виртус Болоня победи израелския Макаби Тел Авив със 78:73 като хазаин в Италия. След втория си следващ триумф Болоня държи 13-ата позиция с 6 победи и 8 загуби, а Макаби остава осми с баланс 7-7.

Милош Теодосич и Даниел Хакет способстваха с по 15 точки за успеха на домакините, а за Макаби Лоренцо Браун приключи с 18 точки, 4 битки и 6 асистенции.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР