Отборът на Далас Маверикс ще започне лятната лига на НБА

...
Отборът на Далас Маверикс ще започне лятната лига на НБА
Коментари Харесай

Дончич е във Вегас, но засега няма да играе в Лятната лига

Отборът на Далас Маверикс ще стартира лятната лига на НБА в петък, само че без първия си пик в драфта Лука Дончич. Словенецът, който беше определен под номер 3 тази година, към момента не е постигнал съглашение с Реал Мадрид за откупуване на спортните си права, което е наложително изискване преди прекосяването му в американския отбор. Треньорът Рик Карлайл изясни, че това е единствено една от няколкото стъпки, които Дончич би трябвало да направи.

We've got the Wunderkind... now we welcome Wonderboy!

Публикация, споделена от Dallas Mavericks (@dallasmavs) на Юли 4, 2018 в 12:51 PDT

" Той би трябвало да се освободи от Реал Мадрид, да получи позволение от ФИБА, да премине наложителните медицински проби и да подпише контракт. Движим се добре с всички задания, само че към момента не сме ги приключили ", съобщи Карлайл. Далас играе против Финикс в първия си мач от лятната лига на НБА, в която тимовете пробват разнообразни ростъри, формирани най-вече от младоци и ветерани с краткосрочни контракти.

Дончич ще бъде в залата, само че няма да бъде облечен в спортен екип. Словенската сензация прави само леки самостоятелни занимания, в които на бляга на стрелбата.

" Той е с нас във Вегас, само че към момента не е упражнявал с тима. Надявам се да играе до края на кампа, само че не мога да подсигурявам, че това ще се случи. Момчето беше в Реал Мадрид допреди 10 дни и не трябва да забравяме това ", добави Карлайл.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР