Отборът на Черноморец (Бургас) излезе като победител от един от

...
Отборът на Черноморец (Бургас) излезе като победител от един от
Коментари Харесай

Четири продължения, сметки и грозни сцени в Бургас: Черноморец повали Берое в гладиаторско дерби

Отборът на Черноморец (Бургас) излезе като победител от един от най-иконичните мачове в цялата история на българския баскетбол. " Акулите " на Васил Евтимов се нуждаеха от цели четири продължения, с цел да стигнат до победа против Берое със в гладиаторски дуел от 17-ия кръг на родното състезание, извършен в бургаската зала " Бойчо Брънзов ".

Този триумф обаче не бе по никакъв начин задоволителен на бургазлии, които изгубиха късмет за четвъртото място в класирането преди началото на третото завъртане. " Акулите " се нуждаеха от триумф с най-малко 6 точки в днешния мач, с цел да разполагат с опция за четвъртата позиция. Общо седем души от двата отбора бяха извадени от игра с по пет фаула след изключителната борба на паркета.

Иначе, отборът на Васил Евтимов записва седмата си победа за акцията и се изкачва краткотрайно до петата позиция в подреждането с актив от 7 победи и 8 загуби, колкото има и отборът на Академик (Пловдив). Берое пък брани четвъртото място и остана с баланс от 8 триумфа и 7 провали.

Нервният мач не се размина и без грозни прояви. Президентът на Черноморец Васил Стоянов на няколко пъти репликираше решенията на съдиите по време на мача, а кулминационната точка пристигна в първото продължение. Тогава Стоянов още веднъж изригна, само че този път бе помолен да напусне залата. Последва към 5-минутно прекъсване на играта поради разправии сред него и основния секретар Румен Калпакчиев, като в последна сметка президентът напусна и баскетболът още веднъж излезе на напред във времето.

През цялата първа четвърт разликата в резултата не скочи на повече от 4 точки за някой от двата тима. Домакините поведоха с 19:16 след края й, а във вторите 10 минути усилиха оборотите и стигнаха до цели 14 точки задатък при 46:32. Берое обаче сподели темперамент и съкрати разликата до единствено четири точки след края на третата част - 62:58.

Чудесна серия от 9:0 в интерес на " акулите " усили техния актив на 13 точки при оставащи 5 минути до края на мача - 73:60. Берое обаче не се съобщи и заличи 10 точки недостиг в границите на последните 1:37 минути, с цел да изравни резултата. Куриозният миг в последните секунди на постоянното време бяха два умишлени пропуща на Болдуин от наказателната линия, защото триумф с 2 точки не вършеше работа на Черноморец.

Първото продължение също предложи адска доза драматизъм и нервни моменти, а пък във второто още веднъж се доближи до това Болдуин да пропуща наказатален в самия край при еднакъв резултат, с цел да остави късмет на " акулите " да търсят триумф с най-малко 6 точки.

Старозагорци потеглиха решително в третото продължение, само че късен взлом на бургазлии и този път три сполучливи наказателни на Болдуин за равнене на резултата изпратиха мача в четвърто продължение - 109:109. В последния интервал Черноморец небрежно стигна до седем точки задатък след тройки на Коев, само че Берое се завърна и умъртви очакванията на бургазлии за четвъртата позиция - 123:121 за Черноморец.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР