Отборът на Бразилия се класира за четвъртфиналите на Световното първенство

...
Отборът на Бразилия се класира за четвъртфиналите на Световното първенство
Коментари Харесай

Бразилия се справи с Мексико и е на четвъртфинал

Отборът на Бразилия се класира за четвъртфиналите на Световното състезание по футбол, откакто победи Мексико с 2:0 в мач от първия кръг на елиминациите. В Самара воин за петкратните международни първенци бе Неймар, който означи първия гол в дуела и подаде за втория.

Тимът на Мексико бе изнемощял на етапа на осминафиналите в последните шест Мондиала и изглеждаше решен да разбие прокобата през днешния ден, като възпитаниците на Хуан Карлос Осорио започнаха доста мощно и сътвориха няколко благоприятни условия в първите 15 минути, които обаче не бяха осъществени. Бразилия отговори на предизвикването и последователно наложи доминация, а най-хубавият късмет през първата част се откри пред Неймар, който нахлу отляво в наказателното поле и стреля тъкмо, само че Карлос Очоа парира удара му. До почивката южноамериканците бяха по-активни, само че първото полувреме приключи при нулево тъждество.

През втората част възпитаниците на Тите тотално преобладаваха и материализираха превъзходството си в 51-та минута, когато Вилиан проби чудесно отляво и пусна топката паралелно на голлинията, а Неймар я изпрати в опразнената врата. Това бе шести гол на Неймар на Световни шампионати, с което той изравни достижението на Бебето, а попадението бе под номер 227 за Бразилия на Мондиали, като по този метод " Селесао " измести Германия от върха на безконечната голмайсторска листа.

Мексиканците нямаха сили да отговорят на удара, като играчите на отбора изглеждаха изтощени от дейната преса, която прилагаха през първата част. Най-близко до изравняването бе Карлос Вела, само че далечният му изстрел бе отразен без терзания от Алисон. В последните минути Мексико се откри повече в задни позиции и Бразилия се възползва от това, с цел да означи втори гол. В 89-та минута Неймар напредна отляво и стреля по земя, като Очоа мазета удара му, само че резервата Роберто Фирмино нямаше проблем да вкара на празна врата.

В продължението на дуела не паднаха повече голове и Бразилия завоюва с 2:0, с цел да се класира за четвъртфиналите. В идващия си мач Бразилия ще срещне Белгия или Япония, като дуелът ще се играе на 6 юли от 21:00 часа българско време в Казан. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР