Отборът на Байерн Мюнхен записа успех с 1:0 при гостуването

...
Отборът на Байерн Мюнхен записа успех с 1:0 при гостуването
Коментари Харесай

Байерн се измъкна във Франкфурт

Отборът на Байерн Мюнхен записа триумф с 1:0 при гостуването на Айнтрахт Франкфурт в дуел от 24-ия кръг на Бундеслигата. Влезлият като запаса Льорой Сане се оказа воин за баварците, откакто се разписа единствено пет минути след появяването си в игра през втората част.

Това беше триумф номер 19 за баварците от началото на сезона, като отборът води решително в класирането с актив от 58 точки. Втори е Борусия Дортмунд с 49, само че и с мач по-малко. Айнтрахт върви 10-и с 31.

Срещата стартира с положения и пред двете порти. Първото беше за баварците, само че удар на Люка Ернандес не затрудни стража на домакините Кевин Трап. В 7-ата минута контраофанзива на Айнтрахт едвам не приключи с гол. Линдстрьом се оправи със Зюле и подаде към Филип Костич, който стреля, само че топката мина на сантиметри от вратата.

В 16-ата минута баварците с два паса съумяха да разсекат защитата на противника. Павар получи топката отдясно, незабавно потърси Серж Гнабри, само че французинът не съумя да нанесе удар. Постепенно Байерн овладя притежанието на топката, до момента в който домакините се опитваха да пресират и да контраатакуват, само че замисълът им рядко се полуваше.

В 24-ата минута Кевин Трап избави Айнтрахт от попадение след удар на Кингсли Коман. В 30-ата минута Роберт Левандовски се прояви като ляво крило, преодоля трима противници и стреля, само че неопределено.

След паузата натискът на Байерн се ускори. Най-опасно беше в 60-ата минута, когато Гнабри изведе Левандовски на стрелкова позиция. Полякът стреля мощно, само че Трап още веднъж избави своя отбор.

Двамата треньори прибегнаха до първите си смени, като тази на Юлиан Нагелсман даде незабавно резултат. Появилият се на терена в 67-ата минута Льорой Сане откри в интерес на Байерн в 71-ата и по този начин увенча с триумф напъните на баварците, откакто получи прекрасен пас от Кимих.

Домакините се активизираха след получения гол и се настаниха в половината на Байерн. Гостите от Мюнхен демонстрираха нещо извънредно в тези минути, като бавеха играта, вместо да търсят втори гол.

В 89-ата минута локалната аудитория побесня след неотсъдено нарушаване в наказателното поле и част от почитателите започнаха да хвърлят предмети на терена. До края най-интересното състояние се откри пред Ерик Максим Чупо-Мотинг, само че до смяна на резултата не се стигна.

Резултати от другите мачове от Бундеслигата:

Байер Леверкузен - Арминия Билефелд 3:0

Борусия Мьонхенгладбах - Волфсбург 2:2

Фрайбург - Херта Берлин 3:0

Гройтер Фюрт - Кьолн 1:1

Унион Берлин - Майнц 05 3:1

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР