Отборът на Байерн Мюнхен се класира за следващата фаза в

...
Отборът на Байерн Мюнхен се класира за следващата фаза в
Коментари Харесай

Преобразен Байерн не даде шансове на Лацио и продължава към четвъртфиналите в Шампионската лига

Отборът на Байерн Мюнхен се класира за идната фаза в актуалното издание на Шампионската лига, откакто в мач реванш от осминафиналите на конкуренцията победи с класическото 3:0 Лацио на своя " Алианц Арена ".

По този метод " баварците " заличиха минималния си пасив от първия дуел против момчетата на Маурицио Сари и с общ резултат 3:1 не престават напред в най-престижния европейски клубен шампионат.

Въпреки неубедителното си показване през последните няколко седмици довечера първенецът на Германия излезе пределно стимулиран пред лична аудитория и тотално надигра " бианкочелестите ", които ще би трябвало да почакат още, с цел да играят още веднъж в четвъртфиналите на конкуренцията. Единственият сходен случай в историята датира от сезон 1999/00, когато италианският клуб губи от Валенсия във етапа на най-хубавите осем.



Днес в Мюнхен обаче домакините поеха контрола през цялото време и започнаха веднаха да търсят път към вратата на Иван Проведел, въпреки неуверените им изяви в отбрана на няколко пъти да дадоха късмет на състезател на Лацио да насочи изстрел.

В последна сметка нулевото тъждество се задържа до 39-ата минута, когато Томас Мюлер получи центриране в наказателното поле и смъкна топката за Рафаел Герейро, който не съумя да реализира добър контакт с топката, само че за негово благополучие това се трансформира в подаване за Хари Кейн, който с глава даде задатък на Байерн.

Още до почивката съставът на Томас Тухел към този момент водеше с 2:0, откакто Матайс де Лихт насочи удар от въздуха след неприятно изчистване на защитата на гостите, а Мюлер бе на вярното място, с цел да отклони кълбото във вратата на Проведел, удвоявайки преднината на своя отбор.



През второто полувреме превъзходството на германците продължи и по този начин се стигна до 66-ата минута, когато Лерой Сане стреля отдалеко, стражът на " римските орли " мазета, само че право в краката на Кейн, който от близко оформи крайното 3:0.

С този безапелационен триумф Байерн Мюнхен си обезпечи място на четвъртфиналите в Шампионската лига за пети следващ и рекорден 23-и път в историята на шампионата, откогато той се организира под това название.

Bayern comeback
— UEFA Champions League (@ChampionsLeague)



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР