Отборът на Балкан обяви привличането на още едно ново попълнение

...
Отборът на Балкан обяви привличането на още едно ново попълнение
Коментари Харесай

Балкан се подсили с австралийски национал

Отборът на Балкан разгласи привличането на още едно ново попълнение посредством формалната си страница в обществената мрежа Facebook. Клубът от Ботевград подписа с Денг Адел.

" Баскетболистът играе на позиция 4, висок е 196 см и е роден на 1 февруари 1997 година Пожелаваме триумф на Денг със зеления екип! Добре пристигнал ", написаха от лагера на Балкан. Само преди дни клубът притегли американския гард Пол Джаксън.

Адел е роден в Южен Судан, а има и австралийски паспорт. Той идва от първенеца на Дания Бакен Беарс, с който подписва на 26 юли 2022 година С датския тим баскетболистът записва 9 мача със приблизително 21 минути, в които осъществя 13 точки, 7 битки и 2.3 асистенции. С Бакен Беърс Адел играе 6 мача в Шампионската лига на ФИБА.

Адел Денг отпътува от Южен Судан за Австралия дружно с майка си, когато е 8-годишен. Започва да играе баскетбол на 14.  През 2014-а печели стипендия и отпътува да учи и играе в Съединени американски щати за Луисвил Кардиналс от 2015 до 2018 година. През 2018-а се причислява към Хюстън Рокетс за Лятната лига на НБА, а през септември същата година подписва контракт за камп с Торонто Раптърс. През сезон 2018/2019 взе участие с отбора на Раптърс в Лигата за развиване.

През януари 2019 година Денг Адел подписва контракт с Кливланд Кавалиърс и дебютира в НБА в мач против Денвър Нъгетс, като за 5 минути вкарва 3 точки и взема 2 битки. С Кливланд той записва по 1.7 точки, 1 битка и 0.3 асистенции. По-късно същата година Аел се разделя с тима, минава през сформира от Съединени американски щати и Канада и през 2022-а подписва с датския Бакен Беърс.

Баскетболистът има мачове за националния тим на Австралия, за който дебютира през май 2019-а.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР