Отборът на България спечели бронзовите медали от Световната купа по

...
Отборът на България спечели бронзовите медали от Световната купа по
Коментари Харесай

България с бронз от Световната купа по хандбал след разгром над Индия

Отборът на България завоюва бронзовите медали от Световната купа по хандбал за мъже във Варна след разгрома победа над Индия с 47:18 (25:7). От началото на мача на терена в зала " Конгресна " на ДКС имаше един тим – българският, подкрепян от многочислена агитка хандбални почитатели.

Българите поведоха с 5:0 с два гола на капитана Светлин Димитров и по един на Божидар Симеонов, Кристиан Василев и Михаел Иванов преди гостите от Индия да върнат едно попадение. Последваха обаче 3 гола на Преслав Станчев и по един на Кристиан Василев и Светлин Димитров – 10:1. Натискът на българските момчета, нападателната отбрана, положителните намеси на Николай Петров и дребното неточности доведоха до неповторимите 10 следващи гола - от 10:2 до 20:2 преди индийците въпреки всичко да върнат 2 гола. В края на полувремето треньорът Иван Василев смени на вратата Николай Петров с Стефан Димитров, а сигналът за отмора пристигна при 25:7.

На полувремето кметът на Варна Иван Портних и президентът на БФХ Росен Добрев наградиха всички доброволци, които помогнаха в организацията на шампионата. След края на срещата националите подариха на Портних две топки с подписи – една персонално за него и една за музея на спорта във Варна.

При решен мач, втората част стартира както приключи първата. С по три гола на Светлин Димитров и Преслав Станчев България дръпна с над 20 - 31:9. Рециталът на българите продължи и с нови две попадения на Димитров и едно на Иванов усилиха разликата до 34:10. До края българските " лъвове " се забавляваха за крайното 47:18.

Най-полезен за българите беше Светлин Димитров с 11 гола. Той бе определен и за състезател на мача. 7 добави Преслав Станчев, 6 Михаел Иванов, по 5 Иво Петков, Владислав Йоргов и Петко Петков, 3 Кристиан Василев, 2 Георги Атанасов, а по 1 Росен Колев, Тодор Калчев и Божидар Симеонов.

 
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР