Отборът на Арсенал се класира за четвъртфиналите в турнира Лига

...
Отборът на Арсенал се класира за четвъртфиналите в турнира Лига
Коментари Харесай

Арсенал отново надви Милан и се класира за четвъртфиналите в Лига Европа


Отборът на Арсенал се класира за четвъртфиналите в шампионата Лига Европа след нова победа над Милан. На своя „ Емирейтс “ „ топчиите “ се постановиха над италианския отбор с 3:1 и по този начин с общ резултат 5:1 от двата мача си осигуриха място в идната фаза.

Въпреки изоставането си от два гола след първия мач обаче, през днешния ден гостите демонстрираха темперамент и борбеност и несъмнено могат да съжаляват, че не съумяха да затруднят повече своя противник.

Росонерите изиграха доста положително първо полувреме и напълно разумно първи стигнаха до попадение. То падна в 35-ата минута и бе дело на турският национал Хакан Чалханоглу. Бившият футболист на Байер Леверкузен се разписа със страховит шут от близо 25 метра, с който не остави никакви шансове на стража на домакините Давид Успина.

За страдание на наставника на миланския гранд Дженаро Гатузо, насладата на неговите футболисти не търпя дълго, откакто единствено четири минути по-късно Арсенал получи право да извърши 11-метров углавен удар. Дани Уелбек получи пас от Мхитарян и напредна в наказателното поле и след доста леко прикосновение с Рикардо Родригес се строполи на земята. След малко съмнение основният съдия на дуела Йонас Ериксон уточни бялата точка, макар митингите на гостите. Именно пострадалият се зае с осъществяването на дузпата и с акуратен удар Уелбек изравни за 1:1.

Изравнителнят гол несъмнено успокои отбора на Арсен Венгер, който заигра надалеч по-уверено през второто полувреме. Именно лондончани бяха по-активният тим след почивката и в 71-ата минута Гранит Джака постави точка на разногласието, реализирайки с шут от далечна отдалеченост и неумела интервенция на Донарума.

Крайното 3:1 оформи Дани Уелбек в 86-ата минута с втория си гол в мача.

Ето и още резултати от Лига Европа:

Локомотив Москва – Атлетико Мадрид 1:5 (общ резултат 1:8)

Динамо Киев – Лацио 0:2 (общ резултат 2:4)

Зенит – Република България Лайпциг 1:1 (общ резултат 2:3)

Атлетик Билбао – Олимпик Марсилия 1:2 (общ резултат 2:5)

Виктория Пилзен – Спортинг Лисабон 2:1 (общ резултат 2:3)

Лион – ЦСКА Москва 2:3 (общ резултат 3:3)

Република България Залцбург – Борусия Дортмунд 0:0 (общ резултат 2:1). /БГНЕС 
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР