Отборът на Арсенал е новият носител на трофея Къмюнити Шийлд

...
Отборът на Арсенал е новият носител на трофея Къмюнити Шийлд
Коментари Харесай

Арсенал срази Манчестър Сити с дузпи и грабна първия трофей за сезона в Англия

Отборът на Арсенал е новият притежател на трофея Къмюнити Шийлд след триумф с 4:1 след осъществяване на дузпи против Манчестър Сити в мача, с който по традиция се дава старт на футболния сезон в Англия.

На стадион " Уембли " в Лондон двата отбора изиграха завладяващ дуел, който в постоянното време приключи при резултат 1:1 и по този начин 11-метровите наказателни удари трябваше да дефинират крайния победител.

Резервата Кол Палмър даде задатък на " жителите " в 77-ата минута, откакто се разписа със ужасно осъществяване от границата на наказателното поле.

Този гол изглеждаше, че ще се окаже изцяло задоволителен на момчетата на Пеп Гуардиола, с цел да се поздравят с успеха, само че надълбоко в добавеното време на срещата в 101-ата минута удар на Леандро Тросар рикошира в крайници на защитник на Сити и топката влетя във вратата на британския първенец за 1:1.

При този резултат пристигна и последният съдийски сигнал и по този начин конфликта пристъпи към осъществяване на дузпи. От бялата точка футболистите на Арсенал бяха безгрешни, до момента в който в това време Кевин Де Бройне и Родри пропуснаха за " жителите ", с което донесоха 17-и трофей в историята на лондончани от Къмюнити Шийлд и първи от 2020-а година насам.

В същото време пък носителите на требъл от последния сезон Сити за трети следващ случай губят борбата за откриващата купа на сезона в Англия, откакто в предходните два случая отстъпиха на Лестър и Ливърпул.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР