Отбелязваме Световния ден на музиката с уникална за страната и

...
Отбелязваме Световния ден на музиката с уникална за страната и
Коментари Харесай

Мирослав Боршош: Първият български конкурс за създаване на детска песен със съпровод на симфоничен оркестър се провежда в София

Отбелязваме Световния ден на музиката с неповторима за страната и значима за музикалното ни изкуство самодейност – .

Вярваме, че ще стане годишна за града ни и ще въодушеви българските създатели да основават красива музика за деца. “, сподели заместник-кметът на София Мирослав Боршош.

На 1 октомври от 12.00 ч. в Централен боен клуб съдружие „ Еклектика ” в партньорство с Общински културен институт „ Надежда “ ще организира финалното събитие на първия и уникален в България , който се реализира с финансовата поддръжка на Столичната община. Входът е свободен.

Симфониета „ София “, джаз групировка „ София “ и надарените деца, представящи песните, достигнали до финала на състезанието, ще поднесат същински музикален празник на публиката. Диригент ще бъде Минко Ламбов.

ECLECTICA UNION KIDS – SYMPHONY COMPETITION е първият конкурс в България за основаване на нова детска ария под съпровода на симфоничен оркестър. Подобен конкурс дава голям принос за обогатяването на културния живот на страната. За пръв път децата реализатори ще имат опция да работят онлайн с огромен симфоничен оркестър и диригент. Това ще им донесе скъп професионален опит, самочувствие и не на последно място – ще способства за оформянето на сериозен естетически аршин за хубостта на музиката и магичното звучене на симфоничния оркестър.

Авторитетното жури е формирано от одобрени имена на българската музикална сцена – композитори, диригенти и текстописци.

Всички достигнали до финала на състезанието песни ще получат професионален звукозапис със симфоничен оркестър.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР