От вторник до четвъртък ще видим пореден епизод на зимата.

...
От вторник до четвъртък ще видим пореден епизод на зимата.
Коментари Харесай

НИМХ предупреждава: Очаква ни пореден епизод на зимата

От вторник до четвъртък ще забележим следващ епизод на зимата. Над страната ще премине средиземноморски циклон с център над Гърция, заяви дежурният синоптик Христо Христов от Националния институт по метеорология и хидрология.
Още във вторник следобяд ще завали дъжд, който бързо ще минава в сняг. Валежите ще стартират в западните региони на страната. През нощта и в сряда ще продължат на изток, а в четвъртък до обяд ще спрат съвсем на всички места. Очаква се снежна завивка до 10-15 сантиметра в обособени региони на Северна България и в планините.
Сряда и четвъртък от север ще се спуска леден въздух, с който времето ще е прохладно и по-хладно с дневни температури сред 5 и 10 градуса.
В петък вятърът ще се обърне от Юг и с него ще се стопли. В събота и неделя температурите в топлата част на денонощието ще скочат до стойности към 15 градуса – по-забележимо в централните региони на Дунавската низина и в Югоизтока.
През почивните дни над Балканите се чака да се развие още един циклон, с който в съботния ден ще превали едва от запад на изток. Валежите от сняг обаче ще са единствено в планините. Неделята ще е тиха и слънчева, с условия в ранните часове да се образуват мъгли в ниските региони на страната.
Седмицата преди настъпването на астрономическата пролет ще стартира с несигурно време около прекосяването на следващ средиземноморски циклон и нахлуващ леден въздух от северозапад. Първите дни на интервала ще са с валежи от дъжд и сняг. През втората половина на седмицата преваляванията ще спрат, само че ще остане хладно. По-осезаемо стопляне се чака директно преди началото на пролетта.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР