Министърът на вътрешните работи Калин Стоянов връчи днес на граничните

...
Министърът на вътрешните работи Калин Стоянов връчи днес на граничните
Коментари Харесай

Важна новина за „Гранична полиция“: Сдоби се с нови придобивки

Министърът на вътрешните работи Калин Стоянов връчи през днешния ден на граничните служители на реда ключовете на първата пратка от 40 автомобила с висока проходимост .

„ Със сигурност в Министерство на вътрешните работи имаме казус – единствено за 7-8 месеца да започва социална поръчка, която да мине през цялата процедура, да приключи и физически да стартира доставката на колите. Тук е мястото да благодаря на всички чиновници, главно от Групово дело „ Гранична полиция “, на екипа, който постави големи старания през днешния ден всичко това да се случи “ , разяснява вътрешният министър.

Той напомни откритата извънредно тежка обстановка, когато поема управлението на ведомството на 6 юни м.г. – незаети към 450 щатни бройки на чиновници с полицейски пълномощия и липса на високопроходима техника.

„ Имаше районни дирекции в страната, със зачислени по щат към 50 автомобила, от които в придвижване бяха не повече от 7-8. Тогава доста бързо се ориентирахме, анализирахме обстановката и достигнахме до извода, че би трябвало да създадем безусловно всичко допустимо с цел да доставим нужните коли. “

Днес това е първата, само че доста постоянна крачка в тази посока, с нескрита наслада означи министър Стоянов и акцентира, че когато управлението изисква резултати от граничните служители на реда, то е длъжно да ги обезпечи материално и физически .

„ Получавайки тези коли за защита на държавната граница ние ставаме още по-сигурен, по-надежден и по-предвидим сътрудник за защита на външната граница на Европейски Съюз. Когато ние сме мощни с техника като тази, няма значение кой е против нас “ , сподели още вътрешният министър. Той завеща на сътрудниците да ръководят новите коли отговорно и безаварийно .

Калин Стоянов. Снимка: Министерство на вътрешните работи

Това е дълго чакан ден от всички нас, съобщи шефът на ГДГП гл. комисар Антон Златанов. Той благодари на управлението на Министерство на вътрешните работи за подхванатата поредна политика в обезпечаването на нужния запас , с който граничните служители на реда да извършват главната си задача – опазването на нашата граница. Гл. комисар Златанов уточни, че днешното събитие е първа крачка към целенасоченото техническо съоръжение на състава . Той благодари на сътрудниците си, които отговорно и ежедневно извършват своите отговорности, макар трупаните с години проблеми с липса на подготвени фрагменти и профилирани моторни транспортни средства.

На церемонията участваха заместник-министърът на вътрешните работи Тони Тодоров, и.д. основен секретар основен комисар Димитър Кангалджиев, шефове на дирекции в Министерство на вътрешните работи.

Четири автомобила са били отнети в интерес на страната във Видин единствено за седмица

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР