От втория опит общинските съветници в София избраха състава и

...
От втория опит общинските съветници в София избраха състава и
Коментари Харесай

Хекимян: ПП-ДБ-СС имат две комисии и никой нищо не им е взел, те бягат от отговорност

От втория опит общинските съветници в София избраха състава и разпределението на комисиите в „ столичния парламент ". До повторното гласоподаване се стигна, откакто регионалният шеф върна решението на предходното съвещание. Този път обаче още веднъж не липсваше напрежение.

След съвещанието през вчерашния ден стана ясно, че водещи в Столичния общински съвет ще са групите на ГЕРБ и Българска социалистическа партия, защото те ще управляват едни от най-ключовите комисии – тези на финансите, стопанската система, образованието, опазването на здравето и превоза.

При прегласуването стана ясно, че има единствено една смяна и тя още веднъж е в интерес на ГЕРБ – Комисията за противопоставяне на корупцията бе управлявана от Антон Хекимян.

Разпределението на местата сътвори проблем в обединението „ Обединени за София “.

„ Не мисля, че са не надиграли. Нашето противоречие с отчета на Карлос Контрера беше изразено още на предходното съвещание. Точно затова ние бяхме входирали лично предложение. Г-н Бонев отбрани това наше предложение на съвещанието през вчерашния ден. Ние го предложихме на гласоподаване и се видя за следващ път оформилото се ново болшинство “, разяснява Димитър Шалъфов пред бТВ.

Според него „ това е политиката “. Той честити на сътрудниците си новото болшинство, в което вземат участие ГЕРБ, Българска социалистическа партия, „ Синя София “ и отцепниците от „ Възраждане “. „ Ние сме 23 и сме монолитна група – фактор, който няма по какъв начин да се заобиколи. Така че отсега нататък ще следим по какъв начин ще гласоподава СОС и ще бъдем коректив “, добави Шалъфов.

„ Г-н Шалъфов интензивно твърди, че тяхната група е монолитна. Ние през вчерашния ден видяхме формалното пропукване, тъй като до този миг всичко беше скрито-покрито. Между другото господин Шалъфов е един от ръководителите на комисии в СОС и е редно да го попитаме, за какво не послуша техния ръководител на групата – Борис Бонев, а в този момент изяснява, че групата им била монолитна “, сподели от своя страна Антон Хекимян.

Той разясни, че ПП-ДБ-СС имат две комисии и никой нищо не им е взел. Според него това са хората, които са бягали от отговорност както при предходното, по този начин и при вчерашното съвещание. „ Т4е се отказваха от комисиите и си правеха самоотводи “, безапелационен бе Хекимян.

Димитър Шалъфов го предизвика с това, че „ очевидно господин Хекимян не може да излезе от амплоато си на публицист “, а той му отвърна, че го пита като общински консултант, а не като публицист. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР