От Вселенската Патриаршия съобщиха вчера, Негово Светейшество Вселенският патриарх Вартоломей,

...
От Вселенската Патриаршия съобщиха вчера, Негово Светейшество Вселенският патриарх Вартоломей,
Коментари Харесай

Вселенския патриарх се разболя от коронавирус на Бъдни вечер

От Вселенската Патриаршия оповестиха през вчерашния ден, " Негово Светейшество Вселенският патриарх Вартоломей, като част от постоянните диагностични проби, осъществявани в кв. Балат (Фанари) в Истанбул, беше диагностициран в петък, 24 декември 2021 година, позитивен за ковид.

В изказването се акцентира, че Патриарх Вартоломей е бил изцяло имунизиран. В момента той проявявал леки признаци, само че общото му положение е положително.

Веднага след слагането на диагнозата той посетил близка болница за спомагателни профилактични прегледи.

Вселенският патриарх благодари на всички, които демонстрират интерес към здравословното му положение и още един път приканва всички да съблюдават рекомендациите на лекари и експерти, както и тези, които към момента не са имунизирани, да го създадат за положителното на себе си и на обществото като цяло.

Той ще бъде сменен в днешната коледна работа от висши свещеници в патриаршията.

Вартоломей пожела на всички Весела и Благословена Коледа.

По-рано през вчерашния ден беше в църквата „ Света Троица “ на площад Таксим, дружно с дребни деца на гръцката общественост: „ Много съм благополучен и разчувствуван да видя, че гръцката общественост има бъдеще тук. Ние постоянно сме оптимисти в този град, за това и даваме това обръщение на оптимизъм и вяра за бъдещето. Весела Коледа на всички!

Вселенският патриарх се наслаждения на коледарските песни от децата и им подари дарове.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР