От Военновъздушните сили на Кралство Испания предислоцираха 6 самолета Юрофайтър

...
От Военновъздушните сили на Кралство Испания предислоцираха 6 самолета Юрофайтър
Коментари Харесай

Шест испански изтребителя кацнаха в авиобаза Безмер

От Военновъздушните сили на Кралство Испания предислоцираха 6 самолета " Юрофайтър " (Eurofighter F-2000 Typhoon) в авиационна база " Безмер ", оповестиха от Министерството на защитата.

Българските и испанските изтребители ще извършват взаимно задания в границите на задачата на НАТО по усилена защита на въздушното пространство по Източния фланг на Алианса в интервала 14 ноември – 2 декември 2022 година

„ Българските военновъздушни сили ще продължат да работят за националния принос към Интегрираната система за противовъздушна и противоракетна защита на НАТО (NATINAMDS). Съвместното осъществяване на задания от Военновъздушни сили на България и Испания в задачата на НАТО по усилена защита на въздушното пространство обезпечава способността на българската бойна авиация да работи интегрирано със силите на съдружниците и да охранява въздушното пространство на страните-членки на Алианса “, сподели командирът на Военновъздушните сили генерал-майор Димитър Петров.

Според генерал-лейтенант Франсиско Брако Карбо, пълководец на испанското Съвместно командване по интервенциите с това краткосрочно пребазиране Испания потвърждава своите качества и подготвеност да способства за груповата защита на НАТО в Черноморския район.

„ Очакваме с неспокойствие да работим с българския екип в авиобаза " Безмер " и да демонстрираме общите си задължения към груповата защита “, добави той.

От военното ведомство прецизират, че при осъществяване на взаимните задания по увеличаване на защитата на въздушното пространство на страната ни българските дежурни изтребители ще се употребяват предпочитано.

Охраната на въздушното пространство на НАТО е мирновременна групова отбранителна задача. Нейното предопределение е да подсигурява целостта и сигурността на въздушното пространство на съдружниците от Алианса.
https://www.facebook.com/bulgarianmod/videos/2461517974000229
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР