От Военномедицинска академия разясниха какви са симптомите и как протича

...
От Военномедицинска академия разясниха какви са симптомите и как протича
Коментари Харесай

ВМА с подробности за симптомите на щама Делта и как протича

От Военномедицинска академия обясниха какви са признаците и по какъв начин протича болестта от новия вариант на ковид " Делта ".

Основните признаци, че сте инфектиран с " Делта ", са температурата до 40 градуса, която продължава по-дълго време и не се въздейства от антипиретици, и кашлицата със зной, изясняват лекари. Проявяват се и познатите промени, които предизвикваше така наречен английски вариант на ковид. По-рядко обаче се открива липса на подушване и усет.

Няма нищо общо с първия вид, който беше от Ухан, където главният симптом бяха точно загубата на подушване и усет, акцентират експертите. В момента едвам 5-10% от пациентите оповестяват за сходни признаци, които обаче доста бързо отшумяват.

И преди, и в този момент инфекцията протича по-тежко при възрастните хора. 90-95% от признатите за болнично лекуване във ВМА са възрастни хора, разясняват експертите от Катедрата ои инфекциозни заболявания на ВМА. При тази вълна обаче има и доста по-млади пациенти – сред 20 и 40 години.

До болница пациентите стигат на 6-7-ми ден от позитивния тест – каквато наклонност се наблюдаваше и преди. Всичко обаче зависи от имунната система – при някои затрудненията настъпват и по-рано – от 24 до 48 часа.
 Николай Витанов: Кметовете няма дълго да търпят бездействието на централно равнище по отношение на Ковид Николай Витанов: Кметовете няма дълго да търпят бездействието на централно равнище по отношение на Ковид
Нова сводка на обстановката с развиването на Ковид от проф. Николай Витанов във Facebook: " Ситуацията се чака да се утежни и кметовете по м...

Имаме позитивни случаи и на имунизирани лица, без оглед на типа на приложената ваксина, регистрират още от ВМА. Определено при тях не се постанова да бъдат приети в болница, защото болестта протича доста по-леко и никога не се стига до дихателна непълнота, настояват още инфекционистите.

Те приканват хората да имунизират, изключително тези с онкологични болести, диабет и други, при които заплахата от тежко протичане на болестта е най-голяма.

 



Още от ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР