От ведомството обясниха, че представители на Министерството от Дирекция „Лекарствена

...
От ведомството обясниха, че представители на Министерството от Дирекция „Лекарствена
Коментари Харесай

България може да сключи договор за доставка на лекарство срещу COVID-19

От ведомството обясниха, че представители на Министерството от Дирекция „ Лекарствена политика “ и Дирекция „ Обществени поръчки “ са включени в Ръководния комитет на 22.02.2021 година, и имат достъп до поверителната база данни по работните процедури на Европейска комисия (CIRCABC).

По отношение на провежданите от Европейската комисия (ЕК) взаимни процедури за публични поръчки за обезпечаване на моноклонални антитела за лекуване на COVID-19 с притежателите на позволение за приложимост (ПРУ): Hoffmann–La Roche Ltd, Celltrion Healthcarе, Eli Lilly и GlaxoSmithKline, Министерството на здравеопазването с Протокол-Решение № 10 от 24.02.2021 година е декларирало позиция за присъединяване и обезпечаване на количества от всеки един от посочените евентуални притежатели на позволение за приложимост.

На оперативно съвещание на Министерски съвет, извършено на 17.03.2021 година, е взето решение за включването на Република България в взаимен контракт, подписан от Европейската комисия за закупуване на моноклонални антитела от GlaxoSmithKline. Решението е взето отвън предоставения от Европейската комисия извънредно къс период – 12.03.2021 година за заявяване на позиция за присъединение. Предвид това, в документите на рамковото съглашение не попада Република България.

Невключването на Република България в рамковото съглашение на Европейска комисия обаче не лишава страната ни от опцията да сключим двустранен контракт с GlaxoSmithKline за обезпечаване на моноклонални антитела, подчертаха от здравното министерство.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР