От въздушно-капковите инфекции /без грип и ОРЗ/ са регистрирани отново

...
От въздушно-капковите инфекции /без грип и ОРЗ/ са регистрирани отново
Коментари Харесай

17 усложнения от грип за седмица във Варна


От въздушно-капковите инфекции /без грип и ОРЗ/ са регистрирани още веднъж 8 лица, както и за миналата седмица, показани от: 6 случая на варицела и 2 случая на скарлатина. Регистрирани са 79 бр. остри респираторни болести против 28 случая на ОРЗ от миналата седмица. Има регистриран 1 случай на грип и 17 затруднения от грип и ОРЗ – 9 бронхита и 8 пневмонии.

Регистрирани са по 1 лице със заболяване от Лаймска борелиоза и Марсилска тресчица. В имунизационният кабинет през отчетния интервал са минали общо 79 лица. Проведени са 26 имунизации. С ваксина срещу жълта тресчица са обхванати 4 лица.

В кабинета за анонимно и гратис консултиране за СПИН (КАБКИС) са минали и изследвани 20 лица. Във връзка с оповестената на 11.09.2018г. национална АНТИСПИН акция посредством мобилния кабинет, ситуиран на входа на Морската градина Варна, са съветвани и изследвани 30 лица. С Бързо уведомление в РЗИ- Варна са обявени 14 лица ухапани от кърлеж. Извършени са 55 бр. епидемиологични изследвания на заболели с остри заразни заболявания (ОЗБ).
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР