От варненското ръководство на ГЕРБ съобщиха голяма новина за морската

...
От варненското ръководство на ГЕРБ съобщиха голяма новина за морската
Коментари Харесай

ГЕРБ - Варна: Задвижена е процедурата по строежа на нова сграда на съдебната палата във Варна

От варненското управление на ГЕРБ оповестиха огромна вест за морската столица.

Днес в централния офис на Политическа партия ГЕРБ – Варна се организира конференция на народните представители от ГЕРБ/ СДС- Варна. По време на конференцията се разискваха тематики като: къс преглед на свършеното от депутатите през миналата година в 47-то и 48 – то Народно събрание, настоящата политическа обстановка и идни законодателни планове.

“Беше обезпечено финансиране, целящ да се оправи с проблематичната и изчезнала канализация в огромна част от селищните образования на Варна, както и за доизграждане на водопроводни отклонения там, където е належащо. Това касаеше регионите Виница, Прилеп, бул. Христо Смирненски, Ален Мак, вилните зони и други семейства на Варна. Поради спънки от страна на държавното управление плана беше блокиран за дълъг интервал от време. И не на последно място по значимост една самодейност на общината  – облагородяване на дребните междублокови пространства на града ”, сподели на конференцията депутатът Павел Христов.

По неговите думи общината към момента страда от предходни дейности на предходното ръководство Той добави, че има няколко позитивни вести, свързани с Варна и общините наоколо до нея.  “За 2 години или за изминал половин мандат бяха блокирани 10 най-важни плана за развиването на Варна. Това стана съзнателно или поради незаконна непросветеност при ръководството на Промяната, споделиха на конференция народните представители от ГЕРБ/СДС – Варна. Депутатът Павел Христов напомни за спряната Автомагистрала „ Хемус “, забавеното планиране на Автомагистрала „ Черно море “, без които няма по какъв начин да стартира построяването на Индустриалната зона. „ Да не приказваме за втори мост на Варненското езеро “, а щяха да строят доста тунели, мостове и така нататък В същото време в отхвърлената с рекордно болшинство в Народно събрание зле скалъпена Декларация на Промяната липсват цели браншове, думите „ път “ и „ автомагистрала “ трайно отсъстват в нея “, сподели Христов.

Той напомни и за стопирането на останалите планове за нова библиотека, за постройка за Математическата гимназия и кампус, които тпаднаха от разновидността на Политическа партия в Националния проект за възобновяване, разширението на бул. “Цар Освободител “ и лекото метро, както и на огромния. ВиК план, който спъва построяването на цялата инфраструктура за Виница, Прилеп, правата за Ален мак и за Свободния университет, ремонта на междублоковите пространства. Заради блокирания бюджет и изпращане на разпоредителните покупко-продажби в съда от някогашния регионален шеф на Варна не можа да се случи даже нужната годишната рехабилитация на улиците в града. Въпреки блокирането на плановете от Промяната продължава да се  работи по плануваните поправки в част от микрорайоните- „ Аспарухово “,
„ Младост “ и „ Приморски “.

Народният представител от ГЕРБ/СДС Славена Точева уточни, че част от общините във Варненска област са получили средства от служебния кабинет за рехабилитация на пътища и ВиК мрежата. Тя напомни, че варненските народни представители от ГЕРБ/СДС  упорстваха за финансиране от над 200 млн.лева за  тези планове още при актуализацията на републиканския бюджет за 2022 г, само че срещу това решение в пленарна зала гласоподаваха сътрудниците им от Политическа партия, Българска социалистическа партия, Има Такъв Народ и Демократична България. След близо 8 годишно вървене по тъгите до края на 2023 г може да има план за нова постройка на Съдебната палата, написа

Собствеността на терена, предопределен за градежа, е към този момент на Висш съдебен съвет, а тази седмица ще стане действителното й предаване на регионалния шеф на Варна. Да очакваме  да стартират и строителни действия и това е огромен триумф, сподели депутатът Бранимир Балачев, който в два Народното събрание поставяше настойчиво въпроса за решение му пред Министерството на правораздаването.

Като член на Правната комисия в Народно събрание той изрази вяра, че с измененията в Избирателния кодекс за смесено гласоподаване ще се вдигне изборната интензивност на 52-53% и това ще усили легитимността на вота. Адв.Бранимир Балачев анонсира, че в сряда заседава Правната комисия с разискване на правосъдната реформа- промени в Наказателно-процесуален кодекс и Закон за съдебната власт с тематиките за следствие на основния прокурор. „ Действа се в бърз порядък, а не като политическите ни съперници, за които правосъдната промяна е единствено предизборна дъвка “, сподели Балачев.

Той акцентира още, че единствено за три месеца 48 – то Народно събрание с първа политическа мощ ГЕРБ/СДС е приело 18 закона, а при Промяната нямаше законодателна активност.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР