От външно министерство препоръчват българите, които пътуват до южната ни

...
От външно министерство препоръчват българите, които пътуват до южната ни
Коментари Харесай

Гърция обяви 24 часова общонационална стачка

От външно министерство предлагат българите, които пътуват до южната ни съседка, да имат различни направления за напредване

Днес в Гърция е оповестена 24-часова общонационална стачка. В нея ще вземат участие най-големите синдикати в страната - Съюзът на държавните чиновници, Общата федерацията на трудещите се, преподаватели и Общогръцката федерация по мореплаване. Стачните дейности ще обзет и публичния превоз в Гърция - рейсове, тролейбуси, метро, железопътен превоз и кораби, оповестяват от българското външно министерство.

По информация на българското посолство в Атина, през днешния ден в страната няма да се движат тролейбусите и рейсовете. Общогръцката федерация по мореплаване е оповестила, че морски превоз също няма да има.

От Министерството на външните работи предлагат на българските жители, пребиваващи или пътуващи до Гърция, да се осведомят авансово за разписанията на транспортните средства и вероятните различни връзки с различен тип превоз.

Стачката е провокирана от решението на Атина да отвори пазарите на електрическа енергия и природен газ, предложено от интернационалните кредитори на страната, както и да гласоподава промени в кодекса на труда, които биха основали компликации пред синдикатите за образуване на митинги.
Източник: insmarket.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР