От външно министерство предлагат да се намали скоростта по магистралите

...
От външно министерство предлагат да се намали скоростта по магистралите
Коментари Харесай

От външно министерство предлагат да се намали скоростта по магистралите за сметка на глобите

От външно министерство оферират да се понижи скоростта по автомагистралите за сметка на санкциите

Безопасността по пътищата става приоритет за кабинета " Петков ". А от Министерство на вътрешните работи оферират по-ниска скорост по автомагистралата и по-високи санкции за водачите. Междувременно съдружните сътрудници към момента нямат консенсус по тематиката с парите за пътните строители.

Павел пътува от София до Пловдив съвсем всяка седмица. Заради неприятното положение на автомагистралата и пътищата, колата му постоянно влиза в сервиз. Идеята на Министерство на вътрешните работи да понижи скоростта по аутобаните от 140 на 130 км/ч, не е решение на казуса, счита Павел. 

" Според мен решението е първо да се оправят пътищата, а не да се намесва скоростта дали ще се понижи с 10 км или не. Ние заплащаме винетки и се движим по тези пътища, а те мисля, че не дават отговор на условията ", разяснява той.

Шофирането със 140 км в час в дадени сектори от автомагистралите може да е рисково, сигнализират от Министерство на вътрешните работи, съобщи bgonair.bg.

" Пътните настилки на автомагистралите не дават отговор напълно на скорост от 140 км/ч. Има сектори, може би – значително, в които движейки се с такава скорост от 140 км в час, крие рисковете за участниците в придвижването, в случай че бихме дали 130 километра ", изясни зам.-министърът на вътрешните работи Стоян Темелакев.

Справка демонстрира, че в редица европейски страни ограничаването по автомагистралите е 130 км. Това е оптималната позволена скорост в страни като Италия, Франция и Румъния. В Германия оптималната целесъобразна скорост по аутобаните е 130 километра. Но в случай че скоростта се надвиши, не са планувани санкции.

В препоръчаните промени от Министерство на вътрешните работи санкциите за нарушителите на пътят също скачат двойно. Ако текстовете бъдат признати - за шофиране без брошура санкцията става от 300 на 600 лв.. Ако лидерът е използвал алкохол над 0.5 промила се планува санкцията също да е двойна.

" Глобите, в случай че ги вдигнат, а заплатите стоят на едно и също равнище не е ок, тъй като на хората е мъчно с това възнаграждение да заплащат такива високи санкции. Мисля, че не е рентабилно ", сподели Павел.

И още преди измененията да са гласувани, пътните служители на реда от през днешния ден стартират нова акция на пътя. В промените в закона за придвижване по пътищата са написани и по-солени санкции за пешеходците. Санкцията за прекосяване на червен светофар е 150 лв.. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР