От утре започва затопляне на времето.През нощта над Западна България

...
От утре започва затопляне на времето.През нощта над Западна България
Коментари Харесай

От утре започва затопляне

От на следващия ден стартира стопляне на времето.

През нощта над Западна България облачността ще се раздра и намалее, тук-там - до ясно време, над източната половина от страната ще се задържи забележителна и на обособени места към момента ще превалява слаб дъжд. Това оповестиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ). Вятърът ще е до сдържан, от южната четвърт. Минималните температури ще бъдат сред 6°С и 11°С, в София - към 6°С. Атмосферното налягане е по-ниско от междинното за месеца и ще остане без основна смяна.

Утре преди обяд ще доминира слънчево време. Около и след обяд ще се развива купеста облачност и на доста места ще превали временен дъжд, в обособени региони ще прегърми. Има условия и за градушки.

Вятърът ще е слаб, от югозапад, след обяд ще се ориентира от северозапад и ще се усили до сдържан. Максималните температури ще бъдат сред 18°С и 23°С, в София - към 18°С. Вечерта облачността ще се раздра и намалее и през нощта на Великден над страната ще е ясно и съвсем безшумно. Температурите към среднощ ще са най-вече сред 9°С и 14°С, съобщи през днешния ден.бг.

Над Черноморието преди обяд ще доминира слънчево време, след обяд ще се развива купеста облачност и основно по южното крайбрежие ще превали временен дъжд, тук-там и ще прегърми. Вятърът ще е сдържан, преди обяд - от югозапад, след обяд - от северозапад. Максималните температури на въздуха ще бъдат сред 16°С и 20°С. Температурата на морската вода е 8°С-10°С. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Над планините преди обяд ще доминира слънчево време, след обяд ще се развива купеста облачност в масивите от Западна България и ще превали дъжд, над 1800 метра - дъждът ще минава в сняг. Вятърът ще е сдържан до мощен от запад-югозапад, след обяд ще се ориентира от северозапад. Максималната температура на 1200 метра ще е към 14°С, на 2000 метра - към 7°С.

В неделя ще бъде най-вече слънчево с краткотрайни нараствания на облачността, само че вероятността за превалявания е дребна. Северозападният вятър ще отслабне, краткотрайно и ще стихне, а към вечерта ще се смени с юг-югоизточен. Преобладаващите минимални температури ще бъдат сред 5°С и 10°С, оптималните - сред 21°С и 26°С.

В понеделник през страната ще минава атмосферно разстройване. Ще доминира слънчево време, само че в часовете след обяд и до среднощ ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. На места, основно в Западна и Централна България, ще превали временен дъжд, съпроводен с гръмотевици; вероятни са местни интензивни феномени и градушки.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР