От утре започва най-мащабната акция в областта на природозащитата провеждана,

...
От утре започва най-мащабната акция в областта на природозащитата провеждана,
Коментари Харесай

Започва броенето на зимуващите у нас и в цяла Европа водолюбиви птици

От на следващия ден стартира най-мащабната акция в региона на природозащитата провеждана, както в България, по този начин и в други страни от Европа, Африка и Близкия Изток. В продължение на три дни над 100 доброволци в страната ще посетят над 200 водоема, с цел да проследят измененията в численостите на водолюбивите птици и какво е положението на влажните зони у нас, оповестиха от Българското сдружение за отбрана на птиците (БДЗП).

Този уикенд ще проверим изменен ли е броят на зимуващите в страната водолюбиви птици, спрямо следените през предишния януари типове и числености, означиха от сдружението.

В петък стартира 43-то среднозимно броене на водолюбивите птици у нас и в съвсем всички европейски страни и ще завърши в неделя. Екипи от над 100 доброволци на Българско дружество за защита на птиците и Изпълнителната организация по околна среда (ИАОС) ще посетят всички огромни водоеми в страната, с цел да ревизират какво е положението им, какви типове птици се срещат в тях и ще отчетат числеността им.

 Екип на Българско дружество за защита на птиците по Черноморското крайбрежие
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР