От утре, 11 март, започва имунизацията с ваксина срещу COVID-19

...
От утре, 11 март, започва имунизацията с ваксина срещу COVID-19
Коментари Харесай

От утре започват имунизациите срещу коронавирус на записаните през е-системата |

От на следващия ден, 11 март, стартира имунизацията с ваксина против COVID-19 в оповестените имунизационни центрове на територията на София град. Това се показва в известие на Столичната районна здравна ревизия /СРЗИ/, оповестено на интернет страницата на инспекцията.

Имунизациите ще се правят единствено с ваксини на   " АстраЗенека ". От СРЗИ приканват всички да съблюдават записания час за посещаване, с цел да няма скупчване на хора пред кабинетите.

По-рано през днешния ден от Военномедицинска академия оповестиха, че в лечебното заведение са доставени лимитирани количества от имунизацията на „ Астра Зенека ”.

В периода 11- 14.03.2021 г. записалите се за имунизация във ВМА в на единния информативен портал ще бъде поставена първа доза.

Готовност за имунизации на записаните има и в УМБАЛ " Св. Иван Рилски " , където по лист на следващия ден ще бъдат сложени ваксини АстраЗенека на 30 души. Имунизациите ще се правят от 7,30 часа до 20,30 часа.

От 9.00 до 17ч., започва имунизирането на записаните в електронния указател в Александровска болница .
Всички, записали се за имунизация с АстраЗенека, могат да го създадат в кабинетите на фургон №1 (преди бариерата на болничното заведение, на бул. " П. Славейков " ) при съблюдаване на избраните дата и час, получени от електронната система.

От 08:00 до 17:00 часа ще бъдат поставяни ваксини на всички, които са се записали авансово в електронния указател за имунизация в " Пирогов " . Обособени са имунизационни зони в  Медицински Център „ Н.И.Пирогов ”- кабинети 1,2 8 и 9; зоната при Директората (ет. 2 в Централната сграда).

От лечебното заведение приканват да се съблюдават записаните часове. Продължава имунизацията и реваксинацията от трите етапи на националния проект. Днес завърши ваксинирането на членовете на Секционните изборни комисии и директно ангажираните с провеждането на националния избор на 4 април.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР