От US-Института за изследване на войната отчитат успех, но кореспондентът

...
От US-Института за изследване на войната отчитат успех, но кореспондентът
Коментари Харесай

Украинската армия напредва към Бахмут? „Леопард“-и и американски БМП-та горят в Запорожието

От US-Института за проучване на войната регистрират триумф, само че кореспондентът на „ Билд “ приказва за разгром на натовски машини

Украинската войска продължава да напредват към Бахмут, а също има и прочут триумф в Донецка и Запорожка област. Контранастъпателните интервенции са в минимум четири посоки на фронта. Това оповестиха от американският Институт за проучване на войната ISW, представени от украинската осведомителна организация УНiАН.

Американските анализатори цитират съветското Министерство на защитата, което съобщило, че техните войски са отбили лимитирани и локализирани наземни офанзиви на украинските войски в региона на Кременная.

В същото време украинските войски напреднаха 1,2 километра в хода на продължаващите настъпателни дейности край Бахмут. На оповестените на страницата на обаче се вижда, че те са от 8 юни, а обстановката на бойното поле през последните два дни е много динамична. В началото на контранастъплението към Бахмут украинската войска съумя да си върне дребна част от територията и даже заобиколиха от три направления село Клещеевка, за което се водят от няколко седмици тежки боеве. 

ISW отбелязва, че украински публични лица са признали, че армията им понася загуба на техника по време на контранастъпателните интервенции.

Според бойците от трета десантно-щурмова бригада Въоръжените сили на Украйна са настъпили повече от 1 километър в дълбочина на фронтовата линия в посока Бахмут, оповестява УНiАН.

В същото време „ The Washington Post “ написа за начало на контранастъплението на Въоръжените сили на Украйна в Запорожското направление. Американското издание цитира заместник-министърът на защитата Анна  Маляр която оповести, че украинската войска е принудила съветските окупатори в този регион „ да преминат към дейна защита “.

В тази посока се появиха първите изгорели „ Лопард “-и и американски „ Bradley “.  Украйна загуби минимум два западни танка и хипотетично дузина американски бойни машини на пехотата в тази борба, написа УНiАН.

В телеграм каналът на украинската осведомителна организация обаче е представен военният сътрудник на Bild Юлиан Рьопке, който оповестява за огромни загуби на  47-я механизирана бригада на Украйна. Най-малко два танка „ Леопард “ и 12 Bradley са били унищожени на 3,5 км на юг от село Мала Токмачка.

Военният анализатор Юрий Подоляка, който пък е роден в украинския град Суми, разкри, че тази нощ към 23:00 часа Въоръжените сили на Украйна, след къса, само че мощна артилерийска подготовка, още веднъж са достигнали до окопите на 291-ви полк. Атакували от няколко страни по едно и също време, само че през минно поле и вследствие на това са взривени още няколко единици бойна техника. Освен това по украинските бойци е бил открит артилерийски огън, авиацията също ги атакувала и по тази причина опитът за контранастъпление приключил безуспешно.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР