От улични партита по случай коронацията до круизи с кралска

...
От улични партита по случай коронацията до круизи с кралска
Коментари Харесай

9 правилни начина за отпразнуване на коронацията на крал Чарлз III

От улични празненства по случай коронацията до круизи с кралска тема, това са методите, по които можете да отпразнувате коронясването на крал Чарлз III, пише loveexploring.com.

Дни преди коронацията на Негово Величество крал Чарлз III, която ще се организира на 6 май, към този момент всичко е квалифицирано. Маслото за коронацията е осветено в Йерусалим. Камъкът на ориста, употребен при всяка коронация след Едуард II, стигна до Уестминстърското абатство от Единбург. И Джони Айвс, индивидът, който е проектирал iPad, е основал формалната емблема на коронацията.

Обявен е тридневен празничен уикенд (6-8 май), когато всички в Обединеното кралство ще честват.

Около 2000 души ще участват персонално на церемонията в Уестминстърското абатство в Лондон в 11 часа сутринта на 6 май. Високопоставени посетители от цялостен ​​свят ще се насочат към Лондон, както и елементарни хора от общността.

Ако сте пропуснали поканата да гледате персонално коронацията на крал Чарлз и кралица Камила, не се отчайвайте. Има доста други способи да влезете в кралския дух и да отпразнувате мотива.

1. Развейте знаме по пътя на коронационната върволица

За пламенните монархисти има единствено един метод да честват – като сграбчен място по пътя на коронационната върволица и развяват знаме, до момента в който кралят и неговата кралица минават.

Крал Чарлз и кралица Камила ще пропътуват 1,4 благи (2,25 км) до Уестминстърското абатство в диамантена юбилейна карета, относително съвременна, с отопление и отраслово окачване, теглена от шест сиви уиндзорски коня .

Маршрутът им от Бъкингамския замък ще ги поведе надолу по Пал Мал през Адмиралтейската арка, по южната страна на площад Трафалгар и по-късно нагоре по Уайтхол и улицата на Народното събрание. Оттам каретата ще продължи по източната и южната страна на площада на Народното събрание до Светилището Брод, преди да дойде в абатството.

След коронацията те ще се върнат по същия маршрут, този път във превъзходно украсена и обичайната знатна тържествена карета, употребена от Нейно Величество кралица Елизабет II при нейната коронация и още веднъж теглена от осем сиви уиндзорски коня .

Редовните кралски фенове знаят, че най-хубавите места за гледане са отвън Уестминстърското абатство, парада на конната армия и площада на Народното събрание, както и Бъкингамския замък и комерсиалния център. Тези, които съумеят да си обезпечат място отвън Бъкингамския замък, също ще могат да станат очевидци на краля и кралицата, както и на други членове на кралското семейство, които царствено ще помахват от известния балкон, с цел да приключат церемониалните събития за деня.

Кралските почитатели е добре да станат рано, с цел да имат най-хубави шансове да намерят места с добра панорама.

2. Гледайте церемонията онлайн на огромен екран в палат

Коронацията е събитие, което ще се отпразнува в Англия, Шотландия, Уелс и Ирландия, като хората се събират, с цел да гледат церемонията на големи външни екрани на 57 места в Обединеното кралство . Местоположенията се простират надлъж и нашир из Обединеното кралство и включват Хайд Парк, Грийн Парк и Сейнт Джеймс Парк в Лондон; Кметството на Белфаст; Юбилейния площад в Брайтън; Пийс Хол в Халифакс; Тринити маркет в Хъл и Пикадили Гардънс в Манчестър. Има и някои в действителност кралски места, като поддържаната територия на замъка Кардиф, катедралата Ели и замъка Алнуик – места с в действителност огромна атмосфера, от които да станете очевидци на това историческо събитие.

3. Организирайте огромен обяд за коронацията

Британците обичат положителните остарели оживени събирания, тъй че какъв по-добър метод да отпразнувате коронясването на крал Чарлз III и неговата кралица от огромен коронационен обяд?

Тези улични празненства с кралска тема са самодейност на екипа на Big Lunch в The Eden Project и са превъзходен метод да отпразнувате мотива с вашите другари и съседи. Уебсайтът на Coronation Big Lunch съдържа доста хрумвания за вдъхновение и на практика препоръки за образуване на улично празненство, само че може да бъде и по-просто, като се окачат няколко знамена и се поканят съседите. Можете даже да се подготви коронационен киш, следвайки рецептата, особено основана от кралската кухня за случая.

Уличното празненство е едно от най-въодушевяващите неща, които можете да извършите за уикенда на коронацията и нещо, което вашият квартал в никакъв случай няма да не помни.

4. Отпразнувайте мотива на кралска земя

Кралското имение в Сандрингам предлага на хората шанса да отпразнуват коронацията на кралска земя с прожекция онлайн на коронацията в Роял Паркленд. Ще има панаир на реколтата, който да забавлява децата, а локалните групи ще свирят през целия ден. Кралските тържества не престават през целия празничен уикенд със следобеден чай , въодушевен от коронацията, който се предлага в ресторанта, съпроводен от чай Сандрингам или чаша просеко.

Имението също по този начин чества коронацията с галерия на акварели на крал Чарлз. Колекцията се концентрира напълно върху подиуми и пейзажи от цяла Англия и ще бъде изложена в балната зала до 12 октомври.

5. Пейте дружно на коронационния концерт

В неделя, 7 май, в замъка Уиндзор ще се организира величествен Коронационен концерт, с цел да се покаже разнообразното културно завещание на страната в музиката, театъра и танците. Сред известните реализатори са Take That, Кейти Пери и Лайънъл Ричи , както и италианският оперен артист Андреа Бочели, уелският бас баритон сър Брин Терфел, артистът и композитор Фрея Райдингс и композиторът на типичен соул Алексис Френч.

Концертът ще бъде воден от Хю Боневил, звездата от филмите „ Имението Даунтън “ и „ Падингтън “. Вечерта ще бъде изпълнена с музика, танци и спектакъл и ще кулнимира с концерта „ Lighting up the Nation “, когато емблематични места в Обединеното кралство ще бъдат осветени с прожекции, лазери, екрани на дронове и заря .

Ако сте пропуснали д асе сдобиете с билет, за да видите всичко онлайн, концертът ще се излъчва онлайн по BBC One, BBC iPlayer, BBC Radio 2 и BBC Sounds.

6. Станете доброволец в " Голяма помощ за коронацията "

" Голяма помощ за коронацията " е народен ден на доброволчеството, плануван за 8 май, формалният празник в понеделник на тържествата по случай коронацията. Инициативата е създадена от скаутите и Кралската доброволческа работа и е проведена от обединението „ Заедно “ в чест на службата на крал Чарлз III.

Няколко организации вземат участие в " Голяма помощ за коронацията ", в това число National Trust, RNLI Lifeboats и RSPCA, а категориите включват хуманно отношение към животните; резистентност и околна среда; младежи и деца; и спорт, изкуство и просвета. Проверете формалния уеб страница, с цел да видите по какъв начин можете да участвате.

7. Отплавайте на круиз на тематика коронация

Отидете до Темза и отпразнувайте коронацията със жанр. Между понеделник, 17 април, и понеделник, 8 май, City Cruises провежда специфични круизи на тематика коронация, с цел да отпразнува новия монарх. Неговите круизи със следобеден чай ще включват особено проектирани сладки изкушения и действия на кралска тема за деца. Дългите вечери ще се сервират измежду патриотични украшения, до момента в който се наслаждавате на някои от най-известните кралски забележителности в Лондон.

8. Участвайте в особено събитие за коронясване

В Обединеното кралство се организират хиляди събития, свързани с коронацията, с цел да се отпразнува новия монарх.

Има и концерти за коронацията в Глазгоу, Норич, катедралата Уинчестър и абатството на Бат; коронационни песни в Тонтън в Съмърсет и Марлборо в Уилтшир; и коронационни лудории в Харуич, които включват танци на майпол, национални танци и национално пеене.

Междувременно на 6 и 7 май площад Столетник в Бирмингам ще бъде хазаин на два дни действия, ориентирани към общността, в това число музика онлайн и улични актьори. 

9. Преживейте още веднъж магията на светлинно шоу " Корона и коронация "

Ето някои положителни вести за кралските почитатели. Честването на коронацията на Чарлз и кралица Камила ще продължи дълго след празничния уикенд. „ Корона и коронация “, грандиозно светлинно и звуково шоу, ще бъде прожектирано върху емблематични здания в цялата страна. Продуцирано от Historic Royal Palaces и Luxmuralis, това потапящо образно и музикално шоу ще изследва историята на коронациите и ще даде по-задълбочен взор върху този най-кралски мотив. Шоуто ще стартира в Лондонската кула през есента, преди да обиколи страната надлъж и простор, с цел да бъде прожектирано върху някои от най-известните забележителности. Датите и местата ще бъдат оповестени скоро на уеб страницата на Luxmuarlis.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР