От учебен полигон Ново село към Гърция се придвижва автоколона,

...
От учебен полигон Ново село към Гърция се придвижва автоколона,
Коментари Харесай

От МО с пояснения за автоколона от бойни машини по българските пътища


От образователен полигон " Ново село " към Гърция се придвижва автоколона, с която се транспортират бойни машини на пехотата. Това оповестиха от Министерството на защитата. 

Оттам точняват, че напредването е по отношение на ротация на формирование от Сухопътните войски на Съединени американски щати, което взе участие в съвместната-българо-американска подготовка " Joint Training " на образователния полигон " Ново село ".

От МО напомнят, че взаимната подготовка се организира от януари до юни тази година в границите на плануваните през 2021 година взаимни учения на Българската войска в страната и чужбина. Формированията от Сухопътните войски на Съединени американски щати в Европа вземат участие в нея на ротационен принцип.

В " Joint Training "  участват сили и средства от Министерството на защитата, структурите на директно послушание на министъра на защитата и Българската войска. Съвместните учения покачват боеспособността на българските въоръжени сили и способстват за оперативната съгласуемост в народен и в съюзен формат, прецизират от военното министерство.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР