От ЦСКА поздравиха бившия футболист на тима и настоящ старши

...
От ЦСКА поздравиха бившия футболист на тима и настоящ старши
Коментари Харесай

ЦСКА със съобщение за Владо Манчев

От ЦСКА поздравиха някогашния футболист на отбора и сегашен старши треньор на дубъла Владимир Манчев. Днес той навършва 47 година, а същинският подарък може да пристигна от воденият от него отбор, който от 16:00 ч. през днешния ден посреща Беласица.

" Днес 47-ми рожден ден чества треньорът на Втория тим на ЦСКА Владимир Манчев.
 ЦСКА изнесе информация за контузените футболисти
ЦСКА изнесе информация за контузените футболисти

Вижте какво пишат " алените "

Манчев е роден на 6 октомври 1977 година в Пазарджик и стартира футболната си кариера в Хебър. Дебютира професионално с екипа на Спартак (Плевен), след което играе за Янтра (Габрово) и още веднъж за Хебър. През 1998 година подписва с ЦСКА, където в 86 мача бележи 41 гола. През 2002 година минава в Лил, където играе два сезона (66 мача, 20 гола), след което продължава кариерата си в Испания, където играе за Леванте, Валядолид и Селта Виго. След завръщане в ЦСКА и къс интервал в Локомотив (София), приключва кариерата си. Манчев печели Купата на България през 1999 година, а през 2001/2002 е голмайстор на Първа лига. Има 19 мача и 3 гола за националния тим, в това число присъединяване на Евро 2004.

През сезон 2001/2002 година той става голмайстор на българското състезание с ЦСКА, преди да продължи кариерата си в чужбина. Във Франция, с тима на Лил, Манчев се утвърждава като значима фигура, до момента в който в Испания играе поредно за няколко клуба от Примера дивисион, в това число Леванте и Валядолид.

От август 2013 до юни 2016 година е треньор в ДЮШ на ЦСКА. От юни 2015 година става асистент на Христо Янев в ЦСКА, където печели Купата на България и първо място в Югозападната трета лига. През септември 2016 година се причислява към Нефтохимик Бургас, а през януари 2018 година стартира работа като скаут и краткотраен асистент в ЦСКА до 2020 година През 2021 година е асистент в Миньор Перник, а през 2022 година - в Хебър Пазарджик, където по-късно става старши треньор. От юни 2024 година е старши треньор на Втория тим на ЦСКА.

Пожелаваме му доста здраве, благополучие, шанс, персонални и професионални триумфи! " , написаха от ЦСКА.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР