От Централната избирателна комисия напомнят, че гласуването в страната се

...
От Централната избирателна комисия напомнят, че гласуването в страната се
Коментари Харесай

ЦИК: До 17 септември се приемат заявленията за гласуване по настоящ адрес

От Централната изборна комисия припомнят, че гласуването в страната се прави по непрекъснат адрес, който е вписан в персоналната карта.

Ако гласоподавател има регистриран сегашен адрес в друго обитаемо място и желае на втори октомври да гласоподава на него, би трябвало да подаде заявление в период до 17-ти септември в това число.

Когато непрекъснатият и записаният в общината сегашен адрес на гласоподавателя са в разнообразни обитаеми места, той може да подаде заявление, по одобрен от ЦИК пример, да гласоподава по сегашния адрес, като адресира документа до кмета на общината.

Заявлението може да се подаде и по електронен път през интернет страницата на ГРАО, като гласоподавателят впише данните си и уточни телефонен номер.

Електронен автограф не се изисква. От ЦИК припомнят също, че гласоподавател, който е дал своя вот по сегашния си адрес на изборите през предходната година и желае това да се случи и в този момент на 2 октомври, би трябвало да подадено ново заявление за гласоподаване по сегашния си адрес.

Студентите, които учат в друго обитаемо място от непрекъснатия си адрес, могат да гласоподават в града, където е образователното заведение и в определена от тях секция.

Но, защото, евентуално, няма да имат заверена студентска брошура към датата, е належащо да имат най-малко уверение от висшето учебно заведение ".

До този миг за присъединяване в изборите за народни представители са подали документи за регистрация 14 партии и 1 коалиция.

Днес се чака още документи да внесат от Българска социалистическа партия за България, " Демократична България ", " Възраждане ", Вътрешна македонска революционна организация и " Ние идваме ".
Крайният период за подаване на заявление за регистрация в ЦИК на партиите и обединенията е до 17,00 часа на 17 август, припомнят от комисията.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР