От трибуната на Народното събрание вицепремиерът Асен Василев отговори на

...
От трибуната на Народното събрание вицепремиерът Асен Василев отговори на
Коментари Харесай

Асен Василев с искри в погледа: Независимо дали сме на власт или не, ще си отвоюваме държавата

От трибуната на Народното събрание вицепремиерът Асен Василев отговори на водача на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ. „ Вие казахте, че дебатът не е за господин Минчев, а за обстановката в страната. Аз не желая да пребивавам в страна, в която дебатът за ръководител на Народното събрание не е за индивида който ще заеме този пост “, съобщи той.

Преди това Карадайъ съобщи, че в страната има политическа рецесия от некомпетентността от тези, които сега се пробват да опълчват обществото, сподели Карадайъ, още веднъж сочейки към Министерски съвет.

„ Г-н Карадайъ, вие казахте, че сме създали апел за етническо опълчване. Не, нашият апел е за опълчване на компаниите и хората, които грабят тази страна, без значение от тяхната етническа принадлежност. Диалогът, който вие от Движение за права и свободи желаете, е за това по какъв начин да се краде безпардонно и безогледно и това да продължи. Ето ви вест. Няма да продължи. Ние в подобен разговор няма да влезем с никой “, съвсем извика Асен Василев с фалцет и искра в очите:

" Ние се борим против хората, чиито банкови сметки вие цялостните с метода си на ръководство, със подмолните си сделки и с по този начин прословутия разговор, който вие проповядвате ", уточни Василев.

" Ще продължим да ви пречим. Независимо дали сме на власт или не. Ще останем тук и ще си отвоюваме страната назад по всевъзможен начин на парламентаризма ", сподели на всеослушание той и взриви залата.

Василев съобщи още, че Движение за права и свободи гледат на „ Продължаваме промяната “ като нещо, което ще отмине. „ Това е началото на една смяна, която българското общество изиска и която то ще желае по площадите всеки ден, до момента в който тя се случи “, заплаши той.

„ Независимо от опитите да се образуват изкуствени болшинства които са безусловно безпринципни, които имат за цел единствено едно – да продължат всички схеми, които ние започнахме да стопираме. Ще продължим да ви пречим. Независимо дали сме на власт или не. Ще останем тук и ще си отвоюваме страната назад по всевъзможен начин на парламентаризма “.

Василев се съгласи, че рухването на кабинета би било антикризисна мярка за опозицията: „ За тях това ще бъде антикризисна мярка, тъй като са в рецесия. Толкова дълбока рецесия! “, извика вицепремиерът и депутатите избухнаха във възгласи.

„ Толкова дълбока рецесия, че сте подготвени да се прегърнете с „ Възраждане “, с цел да свалите това държавно управление “, добави той.

Вигенин даде 20 мин. отмора за усмиряване на пристрастеностите, само че след нея Василев още веднъж се включи. " За 6 месеца това, което нашето държавно управление направи за отдалечените и небогати райои е в Плана за възобновяване да има пари за хеликоптер за незабавна здравна помощ, а повоината пари да отидат за Северна България, тъкмо за най-бедните региони, съобщи Василев. По думите му за 32 година равносметката за направеното от Движение за права и свободи е да направи Делян Пеевски най-богат и да постори сараа в Росенец за Ахмед Доган.

Йордан Цонев от Движение за права и свободи взе процедурата, с цел да смъмри Вигенин. Нарече Василев " случайник " и се възмути, че министри си разрешават да тропат по катедрата на Народно събрание.

" Това е първият случай, когато някой си разрешава да тропа на народни представители. Откъде накъде ", съобщи депутатът.

На трибуната за отговор незабавно се качи водачът на Движение за права и свободи Мустафа Карадйъ, който се изрече остро против изявленията на Василев, който си разреши да намеси Ахмед Доган в речта си. Той подсети, че почетният ръководител на Движение за права и свободи Ахмед Доган е този, който се е борил против така наречен Възродителен развой и тоталитарния режим. " А властта бе насочила автоматите против мюсюлманите и създателите на опитите насилствената асимилация да спре са били пратени в пандизите ", напомни водачът на Движението. А по думите му точно Доган да приказва срещу реваншизма и философия. " А през днешния ден инцидентни минувачи да употребяват името му за щяло и нещяло малко не кореспондира с историята ", предизвести Карадайъ.

И назова Василев: " Хубав човек, само че функционалност на задкулисието и мафията ". " Вие, които дойдохте да вършиме вместо държавна политика, се пробвате да вършиме политика в името на компаниите на мафията и задкулисието. Затова, когато ние приказваме, че се борим против крадците и против задкулисието, нито вашият гьонсуратлък, нито наглостта и арогантността ви могат да ни спрат да пазиме мира и сигурността на родината ", сподели още разгневен водачът на Движение за права и свободи.

Четете Епицентър.БГ към този момент и в!

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР